-
Ostatnie posty
-
@tomek72 ale w niezaadaptowanym, trudnym aksutycznie pomieszczeniu kupowanie sprzętu bez możliwości korekcji to troche strzał w stopę. Glos oczywiście za kinem. Skoro moja żona żyje z 3 subwooferami, to wierzę ze autorowi tez uda sje cos fajnego wynegocjować.
-
no ale w 40m² to ja dla nich nie widzę powodzenia np. w 5.1, mała skuteczność, dolna granica pasma 120Hz - jako efektowe (surround, sufitowe) tak, ale na froncie i centralnym mogą nie podołać. Przede wszystkim dobrze by było gdyby kolega @yugodany wrzucił jakiś schemat/plan tego pomieszczenia, czy tam jest tylko strefa TV, czy inaczej to jest zaplanowane. Wtedy można pomyśleć i pokombinować. Innym problemem może być akustyka, jeżeli żona nie akceptuje kolumn (myślę że chodzi o podłogowe) to podejrzewam że jest tam pewien minimalizm, brak dywanu itd. będzie tyle dźwięku odbitego w stosunku do bezpośredniego że zrobi się hałas tudzież "łubudu". Mam znajomego z zbliżonym pomieszczeniem bez jakiechkolwiek "tłumików" typu dywan, zasłony "grube" sofy czy fotele, żona zgodziła się na system stereo i już kilka lat temu porównaliśmy nasze systemy - co prawda nagrane telefonem, ale jakże dobrze wypadł w tym porównaniu amplituner kina u mnie w porównaniu z amplitunerem stereo (ścieżka CD stereo) w trybie Direct u kolegi, niestety żony to nie przekonało i męczy się tak biedaczysko. Tego właśnie bym się bardziej obawiał w tej "sali" (polecam odsłuchanie w słuchawkach bo głośniczek w telefonie nie oddaje dobrze tej różnicy) mar_vs_yama.webm
-
Akurat w tym przypadku porównywałeś dwa różne R2R - dlatego byłem ciekaw. Dzięki.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy