-
Ostatnie posty
-
Tak sobie czytam temat wstecz i widzę, że czasem padały pytania o tanie pre. Nie będę odpowiadał na posty z 2022 bo pewnie dawno nieaktualne, ale zamieszczę osobny wpis, może się komuś przyda. Od lat gram na zrobionym przez siebie pre na płytkach i projekcie Ahaja Nuda. Obudowa chyba wyszła ładnie, nawet udało się wpakować łuskę jako przycisk i tak sobie gra już z 15 lat. Ostatnio skuszony cena (300zl z przesyłką na Ali) kupiłem Fosi Audio box x5. Wszyscy nad nim pieją w necie, że tanie i dobre. Że tanie, to wiadomo, że dobre… to potwierdzam. Bardzo równe, zmieniłem opampa na 1612. Gra świetnie. Oczywiście nie ma mnogości ustawień ahaji, gra od niej też lekko ciemniej (lub też raczej nuda gra jaśniejsza góra). Polecam, cena jest kosmicznie niska jak za to co to robi.
-
Przez Artur Brol · Napisano
Poslucham i ocenie. Jak narazie szukam czegos do kolekcji. -
Ale nigdy nie będą to pomieszczenia, w których producent stroił kolumny. Barwę, która jest złotym środkiem. Zawsze lubię sobie puścić dźwięki natury na sprzęcie. Jeśli dźwięk deszczu, albo fal morskich nie przypomina mi tego, co rzeczywiście słyszę w rzeczywistości na żywo, to już wiem, że coś się dzieje. Zawsze się rozglądam za dźwiękiem naturalnym i raczej jasnym. Zdecydowanie bliżej mi do kolumn grających jak koncert w filharmonii niż jak plener na dniach miasta, czy festiwal stadionowy.
-
Dla mnie Karajan jest przereklamowany. Wolę Neville Marrinera.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy