-
Ostatnie posty
-
Cześć Poza SVSem i RELem warto sprawdzić też ofertę Velodyne Model DB-10 na taką przestrzeń będzie w sam raz. Styl basu podobny do RELi HT, ale z lepszą kontrolą
-
Cześć, też uważam tę przestrzeń za bardzo trudną do ogarnięcia w aspekcie audio. Spróbowałbym z np. Cambridge Audio EVO One, czy Naim Mu-So 2.
-
Cześć Rozważasz tylko Wharfedale? Miałeś okazję ich posłuchać? Dentony są dużo ciekawsze ogółem ujmując, lepsze moim zdaniem w każdym aspekcie
-
Przez przemeklbn · Napisano
Mam surroundy bipole, a back sorroundy kierunkowe. Dlaczego tak? Bo tak pasowało na start, nie było onwalli kierunkowych w serii, a i chciałem sprawdzić z ciekawości taką kombinację. Nie ma dramatu, ale lepiej byłoby, gdyby wszędzie były kierunkowe (co też podpowiada logika i sam standard). Natomiast jeżeli martwisz się o niedostateczne pokrycie poza MLP to powinieneś zwrócic uwagę na kąty dyspersji danego głośnika. Wiele takich pomiarów jest dostępnych publicznie, przykładawo, na YT na kanale Erin's Audio Corner prowadzący chyba dla każdego testowanego głośnika robi takie pomiary i udostępnia.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy