Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• No właśnie nie do końca tak było. Wyciągnięto te na niekorzyść Trzaskowskiego. Statystycznie wiarygodne badania też podkreśliły że potencjalne różnice bardziej były na niekorzyść Nawrockiego. Finalna podana przez Bodnara ilość głosów wątpliwych to 18tys... co do wiarygodności ponownego przeliczenia głosów które gdzieś są trzymane i przeliczane przez prokuraturę czy polityków chyba nawet w to sam nie wierzysz... Ale sukces odnieśli - ludzie zapamiętają że to Pis próbował przewalić wybory - mimo że ktoś inny próbował podważyć ważne ale przegrane dla nich wybory, próbowano dokonać delegitymizacji prezydenta, a już nie wspomnę o skandalu z finansowaniem kampanii przeciwnika z zagranicy.... I teraz będzie ciągnięte jak to Nawrocki został wybrany z przekrętem (którego nie było), a tak naprawdę w ogóle nie jest prezydentem bo go zatwierdziła nieważna izba i wuj z tym że ta sama izba zatwierdziła  sejm i senat (moim zdaniem a jakże nieważny) i obecnie rządzących... I wszystkie kochana media reżimowe będą tak ciągnąć ten temat delikatnie... pomalutku sączyć jad... aż każdy kto ma uwierzyć uwierzy że ukradziono im wybory.
    • Jak, w temacie.... Powoli, chodzi mi po głowie wymiana wzmacniacza, Arcam  Radia A5 na inny. I tak, coś błądzę, na razie, hipotetycznie, (nie słuchałem), w okolicach Hegel H95... Nie, to bym z Arcama był jakoś niezadowolony, ale, tak myślę  może warto coś zmienić...? Kolumny pozostają te same, Monitor Adudio B6. Chcę grania nadal relatywnie analitycznego, ale nie przesadnie jasnego i suchego. Może troszkę żywszego od Arcama A5 i z lepszą stereofonią, w tym głębią. Czy, to dobry kierunek. Może, inne propozycje? Może tańsze, a lepsze, albo w budżecie porównywalnym do tego, co trzeba mieć na Hegela H95. Interesuje mnie nowe urządzenie. Wiadomo, ostatecznie, to i tak skończy się na odsłuchu w domu, ale zanim zacznę się miotać po sklepach, może, ktoś, coś.... Budżet zdecydowanie do 6000zł. To i tak będzie dla mnie szarpnięcie, bo nie sprzedam Arcama, przed ewentualnym zakupem innego, choćby dlatego, że chcę bezpośrednio porównywać. Tak więc,  Zdecydowanie nie "około" 7000zł Dzięki za sugestie, wskazówki. - Plusy... - Minusy...
    • Witam Sprawdź to, co AI podpowiedziało. Meze to dobra marka, a ich tańsze słuchawki podobno się nieźle spisują.  Sennheiser też swoich fanów ma. Moze jeszcze Denon AHD7200 lub nizszy model AHD5200. Co do DAPow, obydwie marki podane przez AI sa dość znanymi i powinny Cię zadowolić.  Czas na odsłuch.  Powodzenia w poszukiwaniach.
    • Cześć Wam! Chcę kupić słuchawki wokółuszne plus DAPa do odsłuchu i użytku jedynie domowego. Łączny budżet w przedziale od 3000 do 7000 zł. Na co dzień korzystam z słuchawek BT Bowers and Wilkins PX 8 sparowanych z Iphonem 13 i jest to zestaw z którego nie jestem zadowolony. Dźwięk brzmi dość płasko i sucho. Chciałbym aby brzmienie było głębsze i bardziej muzykalne. Piszę hobbystycznie o muzyce alternatywnej i szukam zestawu który byłby moim narzędziem dzięki któremu mógłbym rzetelniej pisać o muzyce. Oczekuję brzmienia neutralnego lub lekko ciepłego, takiego, którego słuchanie byłoby dla mnie przyjemne przy dłuższych sesjach. Chciałbym ,żeby muzyka miała swoją masę, warstwy i wyczuwalne powietrze i scenę. Nie chcę sztucznie podbitego basu, - chcę, żeby był szybki, precyzyjny, obecny i wyczuwalny, ale nie kosztem detaliczności.Nie chcę zbyt analitycznego brzmienia, nie produkuję muzyki, tylko jej słucham. Słucham całego spektrum elektroniki od ambientu do house’u, muzyki tanecznej, folku, rocka, dream popu, Singer songwriter. Hip hopu  i muzyki klasycznej słucham sporadycznie, ale zdarza się. W ogóle nie słucham metalu. Chcę przenośnego DAPA (na androidzie?) bo chcę mieć komfort chodzenia po mieszkaniu, kiedy słucham muzyki, ale rozważę coś bardziej stacjonarnego, jeśli zasadniczo wpłynie to na jakość brzmienia. Rozważam zestaw ibasso-dx260 oraz SennheiserHD660 S2 Sztuczna inteligencja po 15 minutowym rozważaniu takich warunków odpowiedziała Meze 109 PRO + Astell&Kern SR35 Słuchałem w jednym ze sklepów słuchawek MEZE tylko ,że kosztowały 10 tyś zł i były podpięte do DACa za 7 tysiaków (nie pamiętam modeli.)Grały naprawdę super. Do tego samego samego DACa Audeze za 5 tysi zagrały bardzo analitycznie, przestrzennie i nudno. Nie chcę niepotrzebnie przepalać budżetu, ale chcę być zadowolony. Gdyby można było gdzieś odsłuchać w Rzeszowie byłoby dużo prościej.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...