-
Ostatnie posty
-
Ok, dzięki panowie za zainteresowanie tematem. Nie znam się tak dobrze na tym diracu jak wy, miałem wcześniej Onkyo RZ 840 i łatwiej w nim kalibrację się robiło. Pewnie coś robię źle tylko już sam nie wiem co?
-
Ja na takie coś kompletnie nie zwracam uwagi.
-
O ile dobrze kojarzę to Dirac w zależności od zakresu działania krzywej i poziomu korekcji może minimalnie korygować poziomy, ale to są różnice niewielkie. Nie mam teraz możliwości, ale zrobię zrzuty ekranu ustawień poziomu na różnych slotach i bez Dirac - coś mi świta że tam były niewielkie różnice. Ale to @ZIBI STEF możesz sprawdzić przełączając u siebie sloty i porównać z tym co masz w trybie Direct. Natomiast o ile Dirac z krzywą coś zmieni to będzie to kosmetyka a nie 10dB. Postaram się to sprawdzić i albo potwierdzę albo nie w każdym razie rozwieje się wątpliwości. Jednak uważam z Twojego opisu że powinieneś zrobić porządny pomiar, wgrać do jednego slotu filtr wygenerowany przez Dirac, posprawdzać poziomy i odległości jak wszystko OK zapisać projekt jako wzorzec i później kombinować z krzywymi wgrywając je do różnych slotów i porównać z czym jest lepiej
-
Skoro zmienia Ci sie to po wgraniu krzywej to cos robisz zle. Zgadzam sie z Tomkiem.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy