Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Panowie , Wy się na tym znacie. Potrzebuję kupić dwie patelnie. Jedna 26 cm , normalna , druga 28 cm. głębsza do mojego sztandarowego dania ,makaronu z kurczakiem , czerwoną fasolą , papryką, porem , ziołami i sosem pomidorowym. Musi być głębsza, by swobodnie mieszać , bo robię sporą porcję. Patelnie na kuchenkę gazową. Obecnie mam z powłoką kamienną , nie są złe , ale jakiś kretyn zaprojektował łączenie rączki na jeden nit. Nity we wszystkich trzech patelniach się poluzowały i rączki latają ,co mnie wkurza na maksa. Cena nie gra roli , w ramach rozsądku  Czytałem o żeliwnych , stalowych , ceramicznych i jak w audio , im więcej czytam tym mniej rozumiem. 
    • Pamiętam zdjęcia,Tomasz. Ja jeszcze nie rozbierałem całości,bo gwarancja, ale system mleczny czyściłem każdorazowo natychmiast po użyciu,bo mam takie przekonanie,że z mlekiem w zakamarkach to nie ma na co czekać. Te wszystkie szuflady systemu ociekacza też myję po każdym dniu użytkowania dokładnie i pcham łapy w otwór techniczny,gdzie tylko sięgnę,bez utraty gwarancji.
    • Witam, stoję przed dylematem, czy do obecnego mojego wzmacniacza Pioneer A-50DA nadadzą się kolumny podłogowe Heco (Aurora 700, Victa Elite 702, czy droższe Celan Revolution 7). Obecnie używam monitorów Focal Chora 806, ale dla salonu są za małe. Nie chcę zmieniać wzmacniacza, bo cd jest z tej samej serii. Preferuję ciepłe brzmienie z łagodną górą. Czy ten wzmacniacz "uciągnie" te kolumny? Janusz
    • Równouprawnienie cholera   Ja wczoraj rozkręcałem i myłem zaparzacz w ekspresie. Komputer nie woła , ale warto raz na m-c przeczyścić. Syf tam się zbiera w zakamarkach , a mam lekką obsesję na punkcie ekspresu .... 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...