Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• To akurat jeden z przedstawicieli gatunku czarnych koni ( niech kolor frontu nie zmyli :). Transformator nippon, vfety no i marka Sony, ktore wyprzedzalo technologicznie konkurencję tamtych czasow. Obecnie kosztuje niewiele ale trudno o zadbane egzemparze. No i trzeba pamietać żeby trzymać go w dobrej kondycji. Moze zagrozić Luxowi, tak jak pisalem., moze okazać sie czarnym koniem. Jest mniej efektowny z wygladu i sonicznie niż Lux ale co wprawniejsze ucho nie da sie zwieść oczom
    • Cześć  Bardzo fajne wizualnie podstawki pod kolumny. Jakbyś przesunął wszystko/ standy i szafkę  RTV/w stronę kanapy , żeby ta kolumna w kącie pod oknem miała z 50 cm do bocznej ściany i  dał standy do przodu,nawet tylko na czas odsłuchu to masz dobre warunki do słuchania.  Nawet na stronach @Top Hi-Fi & Video Design znajdziesz poradnik na temat podstaw ustawienia kolumn.  Powodzenia w poszukiwaniach.  P.S.  Sam gram na Taga,podobnie jak @Q21 z dwóch opcji ,które przedstawiłeś, brałbym 600b.    
    • @Kaaamil_ mam i używam od niedawna takiego malucha w kinie. Nie zapewnią one takiego rozmachu jak większe suby. Przeglądając internet znalazłem 2 modele, które nadwałyby się do uzupełnienia mojego zestawu kina domowego (SVS SB3000 + SB1000 Pro). Lyngdorf BW-2 oraz Buchardt Sub10. Stanęło na tym drugim bo ma lepszą specyfikację oraz jest tańszy. Ma też kilka presetów które pozwalają wygenerować lepsze zejście kosztem maks SPL lub odwrotnie. Jest też aplikacja do strojenia suba - na Androidzie wymaga dodatkowego mikrofonu, ale jest bardziej potrzebna użytkownikom zestawów stereo. W kinie domowym liczy się to co potrafi zrobić Twój amplituner.  Chwilowo stoi w rogu, może docelowo wyląduje pod kanapą jak kiedyś będziemy ją zmieniać.    Czy doradziłbym ten subwoofer jako jedyny do kina domowego - nie, chyba, że nie masz innego wyjścia. Zawsze lepszy taki niż żaden. Najlepiej więcej niż 1 sztuka.  Czy jest tanio? Nie jest - za podobne pieniądze można kupić subwoofery o dużo lepszych możliwościach ale nie będą aż tak małe.  Acha - powyższe na podstawie krótkich doświadczeń. Nie słuchałem go solo, nie miałem na to czasu.  Wyniki pomiarów zestawu (praca w toku, znalazłem jeden obszar który można chyba poprawić) w dziale akustyka, wątek o Dirac ART.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...