-
Ostatnie posty
-
Jak co roku chciałbym skrobnąć parę zdań o Pikniku Country w Mrągowie. Jestem na tej imprezie od bardzo dawna , i ostatnie moje spostrzeżenia co do poziomu ostatnich koncertów nie były delikatnie mówiąc optymistyczne. Jakość prezentacji przypominała równię pochyłą z nielicznymi wyjątkami / Agata Karczewska , Karolina Jastrzębska/. Ten rok mnie zaskoczył ....pozytywnie. Pojechali na bogato z efektami wizualnymi , dymami i takimi fajnymi bąbelkami wyrzucanymi z armatek. Wreszcie cały / no prawie cały/ koncert odbył się w formule Country bez zbędnych udziwnień / np. Kwiat Jabłoni /. Mogę pochwalić Holendrów zespół Ramblin’ Boots , dali czadu , świetny kontakt z publicznością , zejście ze sceny wejście na trybuny i granie wśród publiczności , szacun. Doskonały dobór artystów do coverów mistrzów Country /Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings , Kris Kristoffer / zagrali i zaśpiewali Ryszard Wolbach, Andrzej Trojak, Wojciech Dudkowski, Łukasz Wiśniewski / mistrz harmonijki / , Rafał Brzozowski /. Robiło wrażenie , idealnie dobrane głosy , aranżacja na bardzo dobrym poziomie. Alicja Buncol jak zwykle w formie , dykcja , głos , humor i swoboda na scenie. Świetny występ . Ale aby nie było tak pięknie , to nie wiem po cholerę ktoś zaprosił Panią Julię Pietruchę z zespołem The Storytellers. Raz , że z Contry to niewiele miało wspólnego , dwa , że rozumiałem co czwarte słowo tekstu i ogólnie porażka. Piosenkarka widać było , że średnio się odnajdywała wśród fanów Country , w Opolu pewnie poszło by jej lepiej. Choć był i plus tego występu , bo 1/3 widowni po pierwszej nutce udała się na piwo , więc ktoś zarobił. Kończąc moim objawieniem tegorocznego pikniku była Pani Maja Bogucka. Piękny , głos , dynamika i charyzma. To młoda piosenkarka śpiewająca z zespołem Droga na Ostrołękę / Wojtek Dudkowski/ - ostatnia fotka. A co do samego zespołu to na szczególną pochwałę zasługiwał klawiszowiec , mistrzostwo świata.
-
Bardzo ciekawe. @Bartek Chojnacki potrafisz to wyjaśnić? A nie zmieniłeś przy okazji miejsca odsłuchu? Nie odsunąłeś go od tylnej ściany?
-
Przez Ryszard-Biegaj · Napisano
Wpadła mi oferta od niej za 35 zł na pół roku. Każdy by chyba skorzystał. Wiem, że są to małe pieniądze ale wiele osób tak robi to i ja się skusiłem. Ostrzegam tak na wszelki wypadek. -
Jak to zwykle bywa w Europie już nie tak atrakcyjna ;( I tak pewnie kupię , ale pozostał niesmak https://www.amazon.pl/dp/B0FD2RKN7P?tag=haggle06-web-pl-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy