-
Ostatnie posty
-
@Artur Charicki zgadzam się w pełni. Różnice zapowiadane jako kolosalne z reguły wymagają intencjonalnego wsłuchiwania się i porównywania. To raczej nie dla mnie. I w ogóle polecam słuchanie muzyki z lepszych źródeł niż streaming.
-
Ja mam podłączoną, yamahe + lg c1. Tak potwierdzam lubi się gryźć sygnał, włącz/wył earc na pilocie w tv bo nie wiem który model masz model ale zgaduje że pewnie posiada funkcję. W netflixie tak naprawdę nic nie musisz ustawiać poza wyborem ścieżki dźwięku np. angielski oryginalny( z pamięci pisze to sprawdź w nazwie) Potem na pilocie Yamahy wybierasz opcję „straight” i to wszystko.
-
To właśnie przez te stereotypy. Powiem po sobie. Już dawno dojrzałem do kolumn aktywnych, ale co zrobić z tym całym sprzętem nakupowanym przez lata? Nie chce mi się zaczynać od zera. Sprzedawać/kupować. Jednak za mała motywacja. Do tego rozdzielenie wzmocnienia od kolumn daje jednak większe możliwości posłuchania wielu różnorodnych konstrukcji głośnikowych, co uważam za zabawne. Problem jest zatem raczej historyczno-organizacyjny, a nie ideowy. Myślę, że lepiej grają konstrukcje aktywne z DSP. I to powinna być przyszłość audio* *ale nie będzie, bo wielu producentów i sprzedawców poszłoby z torbami (na pewno będą hamulcowymi).
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy