-
Ostatnie posty
-
A miałeś okazje używać R2R? Nie pisze tu o przypadkowych doświadczeniach sprzedawcy ze sklepu. Czemu nie 5120 h?
-
Zapraszam na PW z ceną
-
Sam się nad tym czasem zastanawialem. Nawet nie próbuję doradzać bo ani mi to w głowie ale jak juz przeczytałem, to przynajmniej podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Przez ostatnie prawie 2 lata miałem tu 4-5 różnych przetworników. Zawsze co najmniej dwa równolegle z możliwością porównania "na żywo" podczas odtwarzania muzyki. Pewnie jestem już przygluchy ale szczerze, to ja tam niewiele słyszałem. Ale zastrzegam, że to nie były samodzielne przetworniki tylko elementy innych klocków (odtwarzacza, preampa, wzmaka sluchawkowego). Więc dla mnie wplyw DACa to w praktyce nic zauważalnego. Ale może takie denafripsy czy inne laivy mają większy wpływ. Dałem sobie spokój.
-
Kiedyś miałem podobne problemy do twoich. Za dużo myślałem co zmienić aby uzyskać lepszy dźwięk. Efekt był taki że testowałem różne DACi, streamery, kable. Ich wpływ był znikomy bądź czasami niezauważalny. Dziś wiem że najwiekszy wpływ na dźwięk mają kolumny. Zmieniałem parę razy i to zmiana kolumn daje wymierne korzyści. Trafisz na odpowiednie przetworniki, a zapomnisz o szukaniu innych elementów.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy