-
Ostatnie posty
-
Od wczoraj jestem przeszczęśliwym posiadaczem Arcama SA30. Chciałem Wam podziękować, za to, że nakłoniliście mnie do kupna tego cuda. Przyznaję, że byłem sceptycznie nastawiony ale po podłączeniu tej integry, zrobieniu aktualizacji i kalibracji + delikatnym zmodyfikowaniu krzywej pod swoje preferencje (ta zaproponowana przez Dirac jest nudna i poprawna do bólu) dosłownie wyrwało mnie z kapci. Poziom szczegółów i kontrola dolnego pasma jest tutaj na nieosiągalnym dla Marantza poziomie. Przy dosłownie każdym kawałku mam opad szczęki. Ale najpiękniejsza jest średnica… zwłaszcza wokale. Tak wyraźnych wokali jeszcze nie słyszałem. Sam sprzęt przyszedł w niemal doskonałym stanie wizualnym. Widać, że ktoś bardzo dbał. To były najlepiej wydane 5k w ostatnim czasie. PM7000N z prawie 2 letnią gwarancją (bez 3 miesięcy) poleci na sprzedaż. Acha, na żywo SA30 prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Wyjątkowo niefotogeniczny jest dziad 😁
-
W weekend bylem z córką na mieście było multikulturowo, jak zawsze w wolnym miescie Poznań. Ale nie widziałem rzeszy imigrantów z Afryki, pojedyncze jednostki. Nie mam wrażenia zalewania falą uchodźców, było też tęczowo, bo ludzie wracali z jakiegoś marszu, kolorowi, uśmiechnięci bez kompleksów w fajnej atmosferze. Na to Festiwal Malta 2025, bardzo fajna atmosfera.
-
-
Ostatnio poruszane tematy