Skocz do zawartości

slawek268

Uczestnik
  • Zawartość

    66
  • Dołączył

  • Ostatnio

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Polska

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Dostałem info że wysłali dzisiaj więc coś się pojawiło (zgłosiłem im pod koniec lipca)
  2. Czy ktoś może otrzymał ostatnio adapter ? Czekam już ponad miesiąc, miesiąc temu napisali że czekają na dostawę ale to kwestia raczej dni niż tygodni. Od kilku dni nawet już na emaile nie odpisują
  3. Dzięki, czekają na kolejną partię żeby wysłać.
  4. Tutaj na stronie https://www.denon.com/pl-PL/hdmiadapter można zamówić tylko do denona, a można już zamawiać do Marantza SR5015 ? Jakoś nie mogę znaleźć czy trzeba sprzedawcę męczyć ?
  5. Niestety, ale ceny tam są dla mnie sporo za duże.
  6. Cześć, chciałbym zlecić wykonanie dwóch obrazów akustycznych. Czy może ktoś ma doświadczenie z firmami świadczącymi takie usługi? Jeśli tak to proszę o opinie kto wykona takie obrazy z dobrą jakością.
  7. Czytałem ten wątek, ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. Osoby z branży bez problemu rozwieją moje wątpliwości jak przystąpić do konfiguracji Audyssey w instrukcji nie jest jasno wyjaśnione jak ustawić subwoofer przed konfiguracją. Nie jest to napisane jasno dla osoby która nie robi tego na co dzień.
  8. Część, chcę przeprowadzić konfigurację Audyssey na ampli Marantz SR5015 podłączonym z Rel T7. W instrukcji mam napisane: Jeżeli używasz subwoofer bez trybu direct wykonaj poniższe ustawienia: - Poziom głośności : Pozycja na “12 godzinę - Częstotliwość odcięcia : Maksymalna/Najwyższa częstotliwość Poziom głośności rozumiem mam ustawić pokrętło w połowie czyli na "12" godzinę, ale częstotliwość odcięcia mam ustawić na 120 Hz ? LFE level też w połowie czyli na 12 ? Obecnie jak ręcznie ustawienia mam na około godziny 11 odcięcie i głośność. Po zakończeniu konfiguracji te wartości przywraca się w subie na takie jakie ustawiłem ręcznie ? Mam też wzmak podpięty pod rela i bezsensu jakbym musiał je zmienić. Tryb subwoofera mam ustawione na LFE, a LPF dla LFE 100 hz.
  9. puki nie kupię konsoli do odtwarzania BR muszę tego używać przez podłączenie pod TV, ale dziwne, że wkładając płytę BR z teledyskami DTS MA na ampli pokazuje mi się DTS a zadałem pytanie do LG okazuje się, że mój TV nie ma eARC.
  10. chyba problemu nie rozwiąże. Czy coś tracę podłączając BR bezpośrednio pod TV zamiast przez ampli ?
  11. Uporządkuje temat BR yamaha s473 podłączony do Maranza SR5015 przy odtwarzaniu BR jak i CD obraz jest nie ma dźwięku. 1. Podłączony BR bezpośrednio pod TV działa ok obraz i dźwięk jest. 2. Zmiana w inne wejścia HDMI, wyłączanie ARC w ampli, zmiana ustawień w ampli HDCP na inne wartości, zmiana kabla HDMI, przywracanie do fabrycznych ustawień BR - nic nie daje 3. Podłączenie laptopa pod wejścia HDMI pod które podpinałem BR skutkuje dobrym działaniem - jest obraz i dźwięk. Wszystkie operacje robię przy wyłączeniu zasilania. Amplituner ma 1 miesiąc jest nowy i na początku dźwięk jak i obraz był z BR. Kupił bym nowy BR gdybym wiedział że jest uszkodzony, a ten podpięty pod TV działa - tylko podpięty pod ampli nie ma dźwięku. Gwarancja odpada bo BR jest stary. Odesłanie Marantza na gwarancje też odpada, podepną inne urządzenie pod hdmi i będzie działało ok.
  12. Dzisiaj podpiąłem HDMI kablem laptopa pod wejście BR, Obraz jak i dźwięk poszedł bez problemu niby fajnie bo gniazdo wygląda na ok, ale problem dalej jest z BR, a gdyby był uszkodzony to bezpośrednio podpięty pod TV też by nie działał a jest ok.
  13. osd nic nie pokazuje jeśli chodzi o dźwięk. Nie dotykałem się w ogóle kabli do pojawienia się problemu czyli od kupna po ok miesiącu. Jak przepinam te kable HDMI to nawet listwę wyłączam.
  14. I jest nieciekawa sytuacja. Wyłączyłem ARC efekt bez zmian, podpinałem już trzeci kabel hdmi żeby wyeliminować wady kabla bez zmian. Podpinałem pod inne wejście w ampli nazwane mplayer też bez zmian obraz jest - brak dźwięku. Jeszcze mam pomysł żeby podpiąć optykiem ampli z tv i tak jeszcze spróbować, ale coś mi się wydaje, że problem jest między ampli a BR. Jeśli inne gniazdo wejście w ampli HDMI tak samo działa z tym BR to może jest mniejsze prawdopodobieństwo że gniazda hdmi są uszkodzone, ale problem dalej nierozwiązany. Jak będę miał więcej czasu to może przywrócę fabryczne ustawienia amplitunera powoli brak mi pomysłów. Przyszła mi taka myśl. Czy jak podepnę laptopa po HDMI do wejścia BR w ampli i będzie dźwięk to będzie znaczyło, że problem jest albo w BR albo w ustawieniach amplitunera i nie ma możliwości innego problemu ?
×
×
  • Utwórz nowe...