Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam szanowne grono. Mam pytanie, chciałbym kupić do mojego zestawu marantz pm 8003 I nr1711 kolumny pylon diamond 28 mk2 lub 25mk2. Pomieszczenie odsluchowe ok 16m2 i otwarta kuchnia 30m2. Czy warto wziąść te większe? Nie słucham głośno muzyki, chodzi mi o jakość. Wiem że i wzmacniacz i amplituner są stosunkowo słabe, ale w przyszłości może zamienię na coś mocniejszego. Chcę mieć taką bazę wyjściowa z kolumnami na przyszłość. Słucham każdego rodzaju muzyki prócz metalu, punk rocka. Większości używam radia internetowegoi  tidala. Proszę o wyrozumiałość. Zakochałem się w tych pylon ach mimo iż nie mam możliwości odsłuchu gdyż mieszkam za granicą. Obecnie gram na taufel ultima 20 5.1 i kolumny Jbl lx800. Pozdrawiam 

Napisano

Cześć :) ogółem Diamondy 25 mają więcej basu od 28, które grają dźwiękiem równiejszym. Oba modele bardzo fajne, ale który bardziej Ci się spodoba, jest kwestią gustu. D28 są nieco bardziej wybaczające w kwestii akustyki ;) 

Napisano
32 minuty temu, Q21 napisał:

Cześć :) ogółem Diamondy 25 mają więcej basu od 28, które grają dźwiękiem równiejszym. Oba modele bardzo fajne, ale który bardziej Ci się spodoba, jest kwestią gustu. D28 są nieco bardziej wybaczające w kwestii akustyki ;) 

Dziękuję za odpowiedź. Chyba raczej jestem skłonny kupić 28mk2. Wychodzę z założenia większe to lepsze. Hehe. A tak na poważnie to mam tylko jedną obiekcje ponieważ 28 są dosyć głębokie i moje pytanie czy podstawka to jest te 50cm? Gdyż mógłbym je troszku wysunąć do przodu ale i tak z tyłu za nimi będzie mała odległość od ściany. A co do basu to nawet jak będzie za mało to mogę posiłkować się subem. Pozdrawiam 

Napisano

Moim zdaniem warto dołozyc i wybrac model 28. Zwłaszcza że dostaniesz w Polce na nie olbrzymie rabaty wiec ta różnica w cenie Ci zniknie.

Nie wiem jak z rabatami na Pylona za granicą.

Może warto poszukac na rodzimym rynku czegoś co tam mają w korzystnych cenach i pasującego do Twoich preferencji + wzmacniacza?

Skąd jesteś?

Napisano (edytowany)

Mieszkam w Irlandii. Tu jest elektroniczna bieda, zwłaszcza na prowincji. Ja często kupuje różne rzeczy w Polsce i przesyłam zaufanym kurierem z Polski do Irlandii. 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
Dnia 11.04.2025 o 17:23, Bodzio33 napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Chyba raczej jestem skłonny kupić 28mk2. Wychodzę z założenia większe to lepsze. Hehe. A tak na poważnie to mam tylko jedną obiekcje ponieważ 28 są dosyć głębokie i moje pytanie czy podstawka to jest te 50cm? Gdyż mógłbym je troszku wysunąć do przodu ale i tak z tyłu za nimi będzie mała odległość od ściany. A co do basu to nawet jak będzie za mało to mogę posiłkować się subem. Pozdrawiam 

Witam. Dzisiaj kupiłem w Waszym sklepie 28ki. Jestem strasznie podekscytowany i nie mogę się doczekać kiedy do mnie dotrą. Aha lubię oglądać pańskie filmiki na YouTube że sprzętem audio. Pozdrawiam 

Napisano
Dnia 11.04.2025 o 18:23, Bodzio33 napisał:

A tak na poważnie to mam tylko jedną obiekcje ponieważ 28 są dosyć głębokie i moje pytanie czy podstawka to jest te 50cm?

Tak, one całe są dość pochylone też. 

Dnia 12.04.2025 o 19:55, Bodzio33 napisał:

Witam. Dzisiaj kupiłem w Waszym sklepie 28ki. Jestem strasznie podekscytowany i nie mogę się doczekać kiedy do mnie dotrą. Aha lubię oglądać pańskie filmiki na YouTube że sprzętem audio. Pozdrawiam 

Dziękujemy :D Daj znać, gdy już przyjdą i jak Ci się podobają ;) 

Napisano (edytowany)

Napewno napiszę. Chodź dopiero dotrą do mnie za kilka tygodni i jak wrócę z wakacji. Pozdrawiam 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
Dnia 12.04.2025 o 10:41, Bodzio33 napisał:

Mieszkam w Irlandii. Tu jest elektroniczna bieda, zwłaszcza na prowincji. Ja często kupuje różne rzeczy w Polsce i przesyłam zaufanym kurierem z Polski do Irlandii. 

No to w Polsce dostaniesz duży rabat na Pylon. W Irlandii bieda? A nie wysyłają tam z UK? Bo w UK znowu rynek jest bardzo ciekawy.

A temat zamkniety :)

No to wszystkiego dobrego :)