Krzysiek Nykiel Napisano wczoraj o 11:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:42 Cześć. Na screenie informacje o sygnale i kodekach. Czy mam rozumieć, że jeżeli mam w "Audio Input channels" 2-channels to sygnał dochodzący jest stereo? Co oznacza w przypadku jak na screenie, że "Audio Input Format" jest Dolby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Grzybowski Napisano wczoraj o 12:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:13 Dokładnie tak, sygnał wejściowy jest w stereo (2-kanałowy), format kodowania/kompresji to Dolby Digital + Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano wczoraj o 12:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:14 28 minut temu, Krzysiek Nykiel napisał: Czy mam rozumieć, że jeżeli mam w "Audio Input channels" 2-channels to sygnał dochodzący jest stereo? Tak. 30 minut temu, Krzysiek Nykiel napisał: Co oznacza w przypadku jak na screenie, że "Audio Input Format" jest Dolby? Oznacza tyle, że w źródle wykryto materiał zakodowany w DD+ (Audio input name). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano wczoraj o 12:56 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:56 (edytowany) Czyli w tym przypadku mam w DD+ zakodowany dzwięk stereo i bez upiększaczy typu Dolby surround będę miał stereo? Edytowano wczoraj o 13:08 przez Krzysiek Nykiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Grzybowski Napisano wczoraj o 13:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:24 28 minut temu, Krzysiek Nykiel napisał: Czyli w tym przypadku mam w DD+ zakodowany dzwięk stereo i bez upiększaczy typu Dolby surround będę miał stereo? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano wczoraj o 14:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:15 (edytowany) W starszych filmach to norma. E-AC3 czy nawet TrueHD oraz DTS-HD bardzo często jest tylko stereo. Mało tego, zdażają się ścieżki mono. Edytowano wczoraj o 14:15 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts