Krzysiek Nykiel Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Cześć. Na screenie informacje o sygnale i kodekach. Czy mam rozumieć, że jeżeli mam w "Audio Input channels" 2-channels to sygnał dochodzący jest stereo? Co oznacza w przypadku jak na screenie, że "Audio Input Format" jest Dolby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Grzybowski Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Dokładnie tak, sygnał wejściowy jest w stereo (2-kanałowy), format kodowania/kompresji to Dolby Digital + 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Dnia 14.04.2025 o 11:42, Krzysiek Nykiel napisał: Czy mam rozumieć, że jeżeli mam w "Audio Input channels" 2-channels to sygnał dochodzący jest stereo? Expand Tak. Dnia 14.04.2025 o 11:42, Krzysiek Nykiel napisał: Co oznacza w przypadku jak na screenie, że "Audio Input Format" jest Dolby? Expand Oznacza tyle, że w źródle wykryto materiał zakodowany w DD+ (Audio input name). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) Czyli w tym przypadku mam w DD+ zakodowany dzwięk stereo i bez upiększaczy typu Dolby surround będę miał stereo? Edytowano 14 kwietnia przez Krzysiek Nykiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Grzybowski Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Dnia 14.04.2025 o 12:56, Krzysiek Nykiel napisał: Czyli w tym przypadku mam w DD+ zakodowany dzwięk stereo i bez upiększaczy typu Dolby surround będę miał stereo? Expand Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) W starszych filmach to norma. E-AC3 czy nawet TrueHD oraz DTS-HD bardzo często jest tylko stereo. Mało tego, zdażają się ścieżki mono. Edytowano 14 kwietnia przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Wszystko jest ok. Możesz wymusić działanie przestrzenne na amplitunerze. Ale tu w tym materiale masz sygnał zakodowany w Dolby i jest dwukanałowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts