Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw do rozbudowy w salonie 12m (22m z kuchnią)

DBF

Recommended Posts

9 minut temu, Butler napisał:

Nikt rozsądny Ci nie klepnie że to wystarczy. Do póki nie zaczniesz używać sprzętu to się nie przekonasz czy gorące powietrze będzie się zbytnio kotłować.

Ok, to wtedy będzie temat do rozbudowy, jestem otwarty na to rozwiązanie :) Po czym będę mógł poznać, że jest za ciepło?

Udało mi się umówić się na pierwszy odsłuch i z dostępnych modeli będzie Kef Q3 meta i Monitor Audio Silver 100 oraz może dojedzie Q Concerto Meta. Będę miał możliwość posłuchać ich w stereo na amplitunerach i do wybory będę miał Onkyo 5100, JBL 7100 i Denon 4700. Nie jestem przekonany do JBL (aczkolwiek miłe słowa o nim usłyszałem). Czy jest duża różnica w 5100 i RZ30/50 jeśli chodzi o taki pierwszy odsłuch? I jak się ma do tego Denon?
Chciałbym wybrać jeden AVR do tego odsłuchu i te 2-3 zestawy monitorów. Jak do tego podejść?

Ja celuje w klasę rz30, ale w salonie nie maja i nie maja jak sprowadzić. Dlatego pytam czy bardzo zle ze pierwszy odsłuch będzie na gorszym sprzęcie. Nie chce skakać po sprzęcie jak już raz kupię - jestem za biedny na kupowanie dwa razy :)

Masz może jakieś porady na pierwszy odsłuch?

Nie chce żadnego z tych, które mają na stanie. Patrząc na moją sytuację, że 5.1.2 będzie realnym maksimum, to nie celuje wyżej niż RZ30 (lub super promo na RZ50) ale jednak chciałym mieć do tego jakieś odniesienie w ogóle. Pewnie poszukam kolejnego salonu i tam też pójdę na odsłuch ale nie chce spartolić tego pierwszego.