DBF Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 9 minut temu, Butler napisał: Nikt rozsądny Ci nie klepnie że to wystarczy. Do póki nie zaczniesz używać sprzętu to się nie przekonasz czy gorące powietrze będzie się zbytnio kotłować. Ok, to wtedy będzie temat do rozbudowy, jestem otwarty na to rozwiązanie Po czym będę mógł poznać, że jest za ciepło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Dowiesz się jak Ci np. Moduł HDMI padnie. Tak na bieżąco to ampli mają zabezpieczenia termiczne, w razie czego nastąpi restart albo czasowe wyłączenie. Na dłuższą metę używanie sprzetu na granicy wydolności cieplnej skróci jego żywotność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu To zapewne wlecą te wentylatory. Mam białą ścianę i będzie biała komoda, to pewnie też białe wentylatory i pomyślałem o tych komputerowych P14 Max. Dzięki za wskazówki w tym temacie, dzięki Tobie/Wam nie popełnie błędów i nie zapłacę uszkodzeniem sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Udało mi się umówić się na pierwszy odsłuch i z dostępnych modeli będzie Kef Q3 meta i Monitor Audio Silver 100 oraz może dojedzie Q Concerto Meta. Będę miał możliwość posłuchać ich w stereo na amplitunerach i do wybory będę miał Onkyo 5100, JBL 7100 i Denon 4700. Nie jestem przekonany do JBL (aczkolwiek miłe słowa o nim usłyszałem). Czy jest duża różnica w 5100 i RZ30/50 jeśli chodzi o taki pierwszy odsłuch? I jak się ma do tego Denon? Chciałbym wybrać jeden AVR do tego odsłuchu i te 2-3 zestawy monitorów. Jak do tego podejść? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, DBF napisał: Czy jest duża różnica w 5100 i RZ30/50 jeśli chodzi o taki pierwszy odsłuch? O pierwszy pewnie nie, o każdy kolejny już tak Jak nie zamierzasz gonić kroliczka i żonglowac sprzętem raz na rok/dwa lata to nie kupuj najtańszego amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ja celuje w klasę rz30, ale w salonie nie maja i nie maja jak sprowadzić. Dlatego pytam czy bardzo zle ze pierwszy odsłuch będzie na gorszym sprzęcie. Nie chce skakać po sprzęcie jak już raz kupię - jestem za biedny na kupowanie dwa razy Masz może jakieś porady na pierwszy odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 17 minut temu, DBF napisał: Masz może jakieś porady na pierwszy odsłuch? Nie słuchać się sprzedawcy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Słuchać kolumn, nie sprzedawcy A wracając do avr, to który z wymienionych będzie najbardziej odpowiedni na mój odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ten który Ci się najbardziej spodoba... osobiście żadnego bym nie kupił. Ewentualnie X4700 o ile jest w dobrej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBF Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Nie chce żadnego z tych, które mają na stanie. Patrząc na moją sytuację, że 5.1.2 będzie realnym maksimum, to nie celuje wyżej niż RZ30 (lub super promo na RZ50) ale jednak chciałym mieć do tego jakieś odniesienie w ogóle. Pewnie poszukam kolejnego salonu i tam też pójdę na odsłuch ale nie chce spartolić tego pierwszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts