Erill Napisano 21 kwietnia Napisano 21 kwietnia (edytowany) Może ktoś wie dlaczego muzykę odtwarza przez głośnik mini zamiast amplituner? Nie ważne czy denon x4400 czy Onkyo rz730, wygląda to tak samo tragicznie, pomimo ustawienia amplitunera jako urządzenie do odtwarzania dźwięków. Mówię do głośnika, by puścił muzykę i zamiast puścić na amplituner to puszcza na głośnik. Gdy wskaże głośnik podłączony po BT to puszcza z tego głośnika BT. Gdy wskaże amplituner po BT to czasem zaskoczy, ale przeważnie nie puści, a już na pewno nie wybudza amplitunera pomimo, że telefon po BT uruchamia amplituner. Skoro dwa amplitunery mają to samo, to winię tu GOOGLE. Ktoś ma pomysła jak to zrobić? Pamiętam, że kieeeedys z Onkyo mi to działało, ale później długo nie używałem i już nie udało mi się wrócić do poprawnej współpracy 🤷 Jeśli są to zbyt stare sprzęty, to czy te nowsze już to umożliwią? Które ze stajni Denona, Marantza i Onkyo? Edytowano 21 kwietnia przez Erill Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Napisano 22 kwietnia Chyba nie rozumiem problemu. Bo nie mam zwyczaju mówić do sprzetu audio. Starej daty jestem Realnie chcesz z telefonu bo BT puscic do amplitunera? O to chodzi? A ja robisz to manualnie wybierając głośnik w opcjach to też nie działa? Odpisz, cytując
Erill Napisano 11 maja Autor Napisano 11 maja Dnia 22.04.2025 o 07:59, Piotr Sonido napisał: Chyba nie rozumiem problemu. Bo nie mam zwyczaju mówić do sprzetu audio. Starej daty jestem Realnie chcesz z telefonu bo BT puscic do amplitunera? O to chodzi? A ja robisz to manualnie wybierając głośnik w opcjach to też nie działa? Nie... Mam Onkyo RZ730 wspierające BT oraz Chromecast, czy Denona x4400 z BT. Chcę aby głośnik Googla puszczał muzykę przez te urządzenia. Niby mogę je wybrać jako te "do odtwarzania dźwięku", ale w praktyce i tak muzykę odtwarza głośnik, a nie amplituner Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:47 Napisano Poniedziałek o 05:47 To chyba nie pomoge bo nie bardzo rozumiem o co chodzi. Czemu głośnik google ma puszczac muzykę przez nie? Czemu nie od razu ze żrodła na te urządzenia? W sensie BT z telefonu, laptopa, tabletu, Spotify, tidal, Radio, itp? Odpisz, cytując
Recommended Posts