hernan c Napisano Czwartek o 20:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:25 Witam Panowie mam następujący dylemat. Czy jest możliwe słuchanie muzyki z Apple Music w formacie Dolby Atmos z przystawki Apple TV 4k podłączonej bezpośrednio przez HDMI do Marantz SR5015? Tylko najważniejsze teraz czy ktoś jest w stanie mi to praktycznie potwierdzić (czyli że grają wszystkie głośniki a nie tylko 2)? Chodzi o potwierdzenie że ma to, testował i sprawdził bo w teorii to wiem że jest możliwe. Pytam ponieważ z Playstation 5 Pro z Apple Music puszczałem kawałki w Dolby Atmos, amplituner pokazywał mi, że jest Atmos z PS5 puszczany, że głośniki wszystkie są aktywne ale i tak muzyka grała tylko w dwóch głośnikach czyli zwykłe stereo. Wszystko mam podłączone prawidłowo bo gdy puściłem God of War z Atmosem to pięknie wszystkie głośniki grały dlatego mam podejrzenie, że PS5 dla Apple Music niby wypuszcza atmosa w teorii bo w praktyce na pewno nie (w załączeniu screeny pierwszy z gry a drugi z apple music). Jeśli źle umieściłem w kategorii , prośba o przeniesienie w odpowiednią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Miałem Marantz-a SR5013 i działało, teraz mam Onkyo RZ50 i też działa Atmos z Apple TV4K 3 generacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hernan c Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu ale żeby była jasność . Nie chodzi o filmy tylko o muzykę z Apple Music w Atmos i gra Ci ten atmos na wszystkich głośnikach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Tak muzyka jest odtwarzana przez wszystkie głośniki - oczywiście to też zależy od masteringu, sprawdź sobie np. Boney James płyta Slow Burn, Michael Mayo płyta Fly, Yello płyta Point no i wiele innych. Mnie osobiście średnio pasują te wersje Atmos - trochę nienaturalnie się czuję 😁. Sprawdź jeszcze w aplikacji Music na PS5 czy masz włączone odtwarzanie Atmos. Apple dość mocno ogranicza dostępność Atmos na „obcych” urządzeniach. Ale na ich boxie działa bez zarzutu. Za to Dolby 5.1 np. w filmach jest przesyłany jako PCM wielokanałowy a nie jako Dolby. I to również dotyczy Netflix-a i innych dostawców streamingu uruchamianych na Apple TV4K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts