Skocz do zawartości

Lehmannaudio black cube statement

Recommended Posts

Pytasz poważnie?

Na dole urządzenia masz biało-niebieskie mikroprzełączniki, które pozwalają bez rozbierania ustawić impedancję dla wkładek MC na cztery różne wartości,

100 Ohm

1000 Ohm (1 kOhm)

47000 Ohm (47 kOhm)

Jeśli żadna z powyższych Cię nie zadowoli, to w czwartej pozycji masz indywidualną wartość.

Ważne!

Na obydwu mikroprzełącznikach z dołu urządzenia ustawiasz każdy z czterech przełączników w taki sam zgodny z diagramem sposób.

Żeby oba kanały miały ustawione te same wartości.

I przestawiaj te przełączniki najlepiej na wyłączonym urządzeniu, żeby nie było strzałów w głośnikach.

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści

2 godziny temu, michaudio napisał:

100 Ohm

1000 Ohm (1 kOhm)

47000 Ohm (47 kOhm)

Może wyraziłem się nie zbyt precyzyjnie.

To co napisałeś to sprawa jasna. Natomiast pytałem o wartości między 100 a 1000 Ohm (np. 400 lub 600)

2 godziny temu, michaudio napisał:

Jeśli żadna z powyższych Cię nie zadowoli, to w czwartej pozycji masz indywidualną wartość.

No właśnie chodzi o to. Czy tu ktoś coś kombinował i jak? Bo wydaje mi się że jedyny sposób na osiągnięcie wartości pośrednich impedancji to wlutowanie dodatkowych rezystorów.

21 minut temu, michaudio napisał:

A próbowałeś tego ustawienia mc custom impedance?

No nie bo to chyba się włącza jak się dolutuje te dodatkowe rezystory.

Na razie grałem na 100ohm (wkladka denon dl103l) ale czytałem gdzieś że niektórzy dawali trochę większą impedancję niż 100 i grało lepiej. 1000 już może być za dużo ale jeszcze nie sprawdzałem.