Krzysztof Krawiec Napisano wczoraj o 18:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:31 Cześć wszystkim, to mój pierwszy post i liczę na pomoc z Waszej strony. Szukam czegoś naprawdę niedużego do niedużego pokoju z rozkładem jak na rysunku. Ogólnie wieczory lubię spędzić czas w sypialni, a nie w salonie i chciałbym kupić coś co mógłbym podłączyć do TV (tv służy też jako monitor do PC). Użytkuje głównie do: gry - 40%, muzyka - 40%, filmy - 20% (max. 20% bo jak oglądam to w salonie). Układ nieciekawy i widzę tylko dwie opcje - na biurku lub na szafie. Chociaż na szafie ogranicza mnie wysokość (raptem 20cm), zaś na biurku szerokość - max. 18cm. Propozycje jaki udało mi się znaleźć to aktywne kolumienki pokroju kef lsx II lt lub wiim amp + audio bronze 50. Jeśli chodzi o głośność to słucham dość cicho i raczej nie zalezy mi na basie, raczej wole ciepłą i spokojną barwę. Zależałoby mi też na połączeniu wi-fi. Czy jesteście wstanie coś zaproponować, czy Waszym zdaniem nie ma to sensu i podobny efekt będę miał przy obecnym słuchaniu z TV? Budżet jaki chce przeznaczyć jest w okolicach tego co w moich propozycjach czyli max. 4000 zł. Sprzęt wolałbym nowy. Dzięki za poświęcony czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Cześć KEFy LSX II LT to fajny kierunek moim zdaniem, ale musisz mieć na uwadze, że przy tak niewielkich kolumnach basu nie będzie dużo. Warto też sprawdzić Argon Audio Forte A5 WiFi, też fajne granie, nieco żywsze, ale nie aż tak detaliczne jak KEFy. WiiM Amp to też fajny kierunek, ale nie z MA Bronze 50, gdy szukasz cieplejszego grania. Lepiej w takiej sytuacji spojrzeć na kolumny KEF Q1 Meta, czy Dali Oberon 3 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Krawiec Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu @Q21 dzięki za propozycje. Na odsłuch dość daleko do Was 😀 Czy możesz ocenić KEFy? Niestety spotkałem się już z kilkoma opiniami, że potrafią zwłaszcza lsx ii być dość awaryjne, jak to oceniasz? Jeszcze jedne pytanie od żółtodzioba. Za ścianą mam biuro. Czy kupując wiim amp teoretycznie mogę pokusić się o swego rodzaju multiroom, kupujac 4 kolumny. Wtedy taka opcja wydaje się korzystniejsza cenowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Krzysztof Krawiec napisał: Jeszcze jedne pytanie od żółtodzioba. Za ścianą mam biuro. Czy kupując wiim amp teoretycznie mogę pokusić się o swego rodzaju multiroom, kupujac 4 kolumny. Wtedy taka opcja wydaje się korzystniejsza cenowo. WiiM Amp nie ma wyjść A/B, więc to nie przejdzie. I też moim zdaniem nie jest to wygodna opcja, gdy wzmak jest za ścianą, ale to moja opinia 1 godzinę temu, Krzysztof Krawiec napisał: Czy możesz ocenić KEFy? Niestety spotkałem się już z kilkoma opiniami, że potrafią zwłaszcza lsx ii być dość awaryjne, jak to oceniasz? LSX II LT są świeżym dość modelem, ale nie kojarzę, by były jakieś problemy z modelami zamówionymi u nas. LSX II z kolei są już trochę na rynku, dużo tego zeszło, więc i przypadków gwarancyjnych kilka było Ale procentowo źle to nie wypada na pewno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts