michal40 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu czesc pytanie jak w temacie, bo ten wzmak w polaczeniu z sensownym zrodlem po chinch mnie zaskoczyl w trybie E2 - duzo detali fajne stereo i bas tez jest. Glosniki budzetowe, bo Dali Oberon 3 , pokoj 15m2 w prostokącie wiec siedzę 2,5 m od nich. Ktos ma podobnie czy mam omamy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Rozumiem że mówisz o trybie SDB. Ten tryb może się podobać. Podbija on nieco wszystkie pasma. Według mnie na dłuższą metę słuchanie staje się męczące szczególnie w przypadku ciągłego słuchania jednego gatunku muzycznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Bo to bardzo fajny tryb! Kilka informacji Tryb SDB bazuje na klasycznym układzie loudness, czyli funkcji podbijającej niskie i wysokie tony, aby zrekompensować nieliniowość ludzkiego słuchu przy niższych poziomach głośności (krzywe Fletchera-Munsona). W odróżnieniu od tradycyjnego loudness, SDB dynamicznie dostosowuje poziom korekcji do aktualnej głośności – im ciszej słuchasz, tym mocniej podbijane są basy i soprany, a wraz ze wzrostem głośności efekt ten jest stopniowo redukowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts