Signum Napisano wczoraj o 13:44 Napisano wczoraj o 13:44 (edytowany) Cześć 🙂 Szukam kolumn podstawkowych do małego pokoju ok. 10m2, a więc odsłuch z małej odległości około 1-1,5m od ucha. Przeznaczenie to głównie słuchanie muzyki elektronicznej (EDM). Zależy mi na mocnym, niskim basie i szczegółowych wysokich tonach. Wzmacniacz jaki posiadam to NAD C350 i raczej nie chcę go wymieniać na inny. Mam teraz u siebie na testy monitory aktywne bliskiego pola Adam Audio T7V i po podbiciu basów w EQ na komputerze, bardzo podoba mi się ich brzmienie - potrafią zejść naprawdę nisko, a wysokie tony są szczegółowe, a przy tym nie męczą uszu przy długim odsłuchu. Mam je podłączone do interfejsu audio Behringer UMC202HD kablami XLR, a interfejs do PC. Jest jeden dokuczliwy problem - szum własny z głośników przy cichym odsłuchu (słyszalne zwłaszcza w nocy). Oczywiście mogę ściszyć volume na głośnikach, ale czasem mam ochotę posłuchać głośniej i muszę znowu zajrzeć na tył kolumn i odkręcać volume - rozwiązanie dalekie od ideału. Szukam czegoś podobnego do nich, co można podpiąć pod wzmacniacz zintegrowany. Mój budżet to max 2000zł, używki odpadają. Polecacie coś ciekawego w tej kwocie? 🙂 Edytowano wczoraj o 13:49 przez Signum Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 15:30 Napisano wczoraj o 15:30 (edytowany) Cześć Zestaw aktywny, z działki pro to trochę inny klimat. Jeśli do obecnego wzmacniacza NAD, to proponowałbym małe głośnik podstawkowe: a) B&W 607s3 - malutkie, ocieplone, łagodne w całym paśmie. b) Elac Debut Reference B6.2 - większa membrana, potężniejszy dół, transparentne, ciekawe. https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-reference-b6.html https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-607-s3.html Jeśli masz życzenie, zapraszamy na odsłuchy lub ewentualnie sprawdzenie tego w domu Edytowano 18 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Signum Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 12 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zestaw aktywny, z działki pro to trochę inny klimat. Możesz rozwinąć temat? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) Rynek pro rządzi się innymi prawami. Sprzęt ma zazwyczaj grać "surowo". Nie ma nic wspólnego z rynkiem domowym, który często "barwi". Ale to "barwienie" jest w tym wszystkim najbardziej pociągające Zapraszamy Cię, na porównania Edytowano 18 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts