Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Zacznę od tego że jestem w to nowy. Zrobiłem sobie zadawalający set up pod słuchawki: project debut evo>Fii O K7>Amanda Nano (może ważne)

Ale ostatnio odziedziczyłem Wieżę Canton Vento 890DC i wzmacniacz do kina domowego Denon AVR X3300W. Podłączyłem wzmacniacz do kolumn ale brzmi to cienko. Mam pomysł żeby sprzedać denona i za te pieniądze kupić jakiś ciekawszy używany wzmacniacz.

Tutaj bardzo chętnie przyjąłbym jakieś rekomendacje bo tak jak wspominałem średni w to jestem.

Wziąłbym też coś pod airplay i jakiś sposób żeby ten debut evo mieć podłączony do obu wzmacniaczy tu też chętnie posłucham mądrzejszych ode mnie ale mam jakieś pomysły.

Pokój, nie duży tak z 15m2. Ja słucham głównie jazzu ale zdarza się też jakiś hc czy inna cięższa muzyka :)).

Dzieki 

Napisano

Trzeba zacząć od podstaw.

Dlaczego brzmi to cienko?

- czy ampliutuner był wyzerowany?

- co to znaczy cienko? Nie ma basu? Sopranu?

- jak ustawione sa kolumny?

Wzmacniacz zawsze zdarzysz wymienić ale na jaki?

Trzeba znać problem żeby z nim walczyć.

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Trzeba zacząć od podstaw.

Dlaczego brzmi to cienko?

- czy ampliutuner był wyzerowany?

- co to znaczy cienko? Nie ma basu? Sopranu?

- jak ustawione sa kolumny?

Wzmacniacz zawsze zdarzysz wymienić ale na jaki?

Trzeba znać problem żeby z nim walczyć.

Dzięki za odpowiedzi :)).

Odnoszac się po trochu do obu:

Brzmi płasko/nieciekawie. trudno mi się tutaj jakoś konkretniej odnieść ale jak wrócę do domu to zrobię konkretniejszy odsłuch. amplituner nie był wyzerowany. zmieniałem ustawienia kolumn do tego jak stoją i ustawienia pomieszczenia. Teraz już nawet nie mam ekranu a wszystko się na nim robi przez ekran. Wydaje mi się że między innymi on ma wiele funkcji które są mi po prostu niepotrzebne stąd chęć znalezienia czegoś stricte pod muzykę.

Edytowano przez czarek99