visage Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Cześć Zakupiłem odtwarzacz CD NAD c 538 miesiąc temu Kwiecień 2025 i reklamowałem go z tytułu Rękojmi, ponieważ ma wadę, nie wiem czy się z takim czymś spotkaliście się, otóż oprócz słuchania płyt CD-AUDIO, ma też funkcje czytania Plików MP3, i niestety jest problem, otóż wczytuje bez problemu Pliki, i odtwarza muzykę, lecz nie czyta prawidłowo tytułów nazw utworów, choć na płycie CD-R są one zapisane w poprawnej kolejności - opis - nazwa tytułów, do danej ścieżki dźwiękowej, podam przykład, na CD-R MP3 są zapisane utwory - np 1. THE POLICE - Roxanne 2. ULTRAVOX - Vienna 3. DEPECHE MODE - See You, i tak NAD odtwarza utwór nr 1 - THE POLICE - Roxanne, potem odtwarza plik dźwiękowy zespołu ULTRAVOX - Vienna, ale pomimo tego że poprawnie czyta utwór muzyczny tej grupy-artysty-ULTRAVOX, to pokazuje ciągle nazwę THE POLICE - Roxanne, potem np odtwarza utwór nr 3 DEPECHE MODE - See You, ale pokazuje znów nazwe tytuł utworu THE POLICE Roxanne - NAD nie potrafi wyświetlić następnej nazwy tytułu utworu aktualnej nazwy do danej ścieżki dźwiękowej, miałem poprzednio CD - odtwarzacze DENON 520 AE, DENON 600 NE i nie było takich problemów, tam nazwy plików MP3 prawidłowo się wczytywały nazwy wg kolejności, tak jak zostały zapisane na płytce CD-R, mam teraz-służy mi jako wzmacniacz DENON M-41-Mini wieża (wzmacniacz zamierzam kupić dopiero), ale i ta mini wieża z wbudowanym CD, poprawnie wczytuje mi nazwy plików-tytuły utworów tak są one nazwane i zapisane na płytce CD-R, czyli czyta prawidłowo nazwy utworów wraz ze ścieżką dźwiękową, po kolei 1. THE POLICE-Roxanne 2. ULTRAVOX-Vienna 3. DEPECHE MODE-See You, nadmieniam że wykonuje wszystko na PILOCIE NAD-a zgodnie z instrukcją, wkładałem też inne płytki CD-R w formacie MP3, i jest ten sam problem, NAD nie aktualizuje następnych tytułów do ścieżki dźwiękowej, czyli słuchamy następnego utworu artysty np np nr 3 - Vangelis, a NAD ciągle pokazuje na wyświetlaczu tytuł utworu artysty MIKE OLDFIELD, ba odtwarza następny Folder np z albumem KRAFTWERK, i choć już leci muzyka KRAFTWERK, to pokazuje dalej napis że leci muzyka MIKE OLDFIELD, jak nie usuną tej usterki, lub nie zaktualizują oprogramowania w tym NAD 538 (nie wiem czy chodzi o błędne-złe oprogramowanie) ale fakt ze jest to WADA, to będę się domagał ZWROTU KASY - 1399 zł, za tego NAD-a, nie wyobrażam sobie posiadać CD Playera który źle odczytuje, a raczej nie odczytuje wogóle kolejnych nazw-tytułów utworów . Jeżeli ten problem dotyczy innych egzemplarzy tych NAD c 538, to moim skromnym zdaniem taki sprzęt powinien być wycofany ze sprzedaży, to tak jakby sprzedawali np Telewizor, który błędnie programuje ustawienia i ich nie zapisuje - jeżeli chodzi o wygląd, szybkość wczytywania CD, brzmienie - to jest OK, pasuje mi, jak na moje potrzeby, ale odtwarzanie nazw plików MP3 to jakieś nieporozumienie, napiszcie coś o tym, czy mieliście takie wadliwe odtwarzacze CD co nie prawidłowo czytały tytuły utworów, choć prawidłowo nazwy utworów były zapisane na płytce CD-R . Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Hej, I postanowiłeś się tym podzielić na forum? A może czyta TAGi z plikach MP3. Próbowałeś? Szczerze to jakoś mnie to nie dziwi. To jest odtwarzacz CD. Nie wiem czy bym to uznał za wade. Do MP3 kupił bym zapewne inne urządzenie. Odpisz, cytując
visage Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 33 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Hej, I postanowiłeś się tym podzielić na forum? A może czyta TAGi z plikach MP3. Próbowałeś? Szczerze to jakoś mnie to nie dziwi. To jest odtwarzacz CD. Nie wiem czy bym to uznał za wade. Do MP3 kupił bym zapewne inne urządzenie. Piotrze czytaj dokładnie tekst ze zrozumieniem, co napisałem, tak jest to WADA, skoro pisze w opisie sprzętu że odtwarzacz CD NAD 538 odtwarzacz budżetowy (nie jest to urządzenie-High-End) też płyty CD-R, CD-RW z plikami MP3, to ma to urządzenie prawidłowo odczytywać pliki tekstowe, tak jak są zapisane na płycie CD-R, skoro DENON 520 AE, DENON 600 NE wczytywał poprawnie CD-R z plikami MP3, i odczytywały te CD-ki poprawnie tytuły nazwy utworów, to dlaczego tego NAD nie robi, DENON M-41 Mini Wieża, też poprawnie odczytuje pliki tekstowe po kolei-tak jak jest to zapisane na płycie CD-R, ( na marginesie zakupiłem go na odległość przez internet a odebrałem NAD w Salonie TOP HI-FI VIDEO DESING ) Pierwszy raz się mi zdarzyło mieć odtwarzacz z taką wadą, jeżeli pisze wyraźnie w instrukcji że na Pilocie - jak się naciśnie przycisk FOLDER, a potem FILE (plik) - jeżeli się chce posłuchać następnego utworu (strzałka w górę) i wtedy odczyta muzykę i następną nazwę - utworu - tytuł, a nie otwiera nazwy następnego utworu-tytułu do danej ścieżki dźwiękowej, tylko ciągle pokazuje tytuł utworu z poprzedniego utworu - tzn że coś jest nie tak z tym NAD-em, gdybym ja źle opisał utwory-nazwy tytuły utworów i tak zapisał je na płytce CD-R, to Ok moja wina, zresztą gdybym błędnie zapisał te utwory Playliste na plytce CD-R w Folderze, to inne Odtwarzacze CD DENON i ta mini-wieża CD DENON M-41 też by tak pokazywała na wyświetlaczu-błędnie nazwy utworów-tytuły, a tego nie robi, wszystko czyta jak należy, więc jest to WADA . Oczywiście zobaczę co mi odpisze SERWIS, i czy naprawią tą usterke, jeżeli mi odeślą wymieniony na NOWY egzemplarz tego NAD-s, i w tym NOWYM też się będą działy takie rzeczy, to zażądam zwrotu gotówki - nie chce się mi wierzyć że Firma NAD mogła wypuścić na rynek taki odtwarzacz z WADĄ, lub nie-dopracowany technicznie . Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu 16 godzin temu, visage napisał: Cześć Zakupiłem odtwarzacz CD NAD c 538 miesiąc temu Kwiecień 2025 i reklamowałem go z tytułu Rękojmi, ponieważ ma wadę, nie wiem czy się z takim czymś spotkaliście się, otóż oprócz słuchania płyt CD-AUDIO, ma też funkcje czytania Plików MP3, i niestety jest problem, otóż wczytuje bez problemu Pliki, i odtwarza muzykę, lecz nie czyta prawidłowo tytułów nazw utworów, choć na płycie CD-R są one zapisane w poprawnej kolejności - opis - nazwa tytułów, do danej ścieżki dźwiękowej, podam przykład, na CD-R MP3 są zapisane utwory - np 1. THE POLICE - Roxanne 2. ULTRAVOX - Vienna 3. DEPECHE MODE - See You, i tak NAD odtwarza utwór nr 1 - THE POLICE - Roxanne, potem odtwarza plik dźwiękowy zespołu ULTRAVOX - Vienna, ale pomimo tego że poprawnie czyta utwór muzyczny tej grupy-artysty-ULTRAVOX, to pokazuje ciągle nazwę THE POLICE - Roxanne, potem np odtwarza utwór nr 3 DEPECHE MODE - See You, ale pokazuje znów nazwe tytuł utworu THE POLICE Roxanne - NAD nie potrafi wyświetlić następnej nazwy tytułu utworu aktualnej nazwy do danej ścieżki dźwiękowej, miałem poprzednio CD - odtwarzacze DENON 520 AE, DENON 600 NE i nie było takich problemów, tam nazwy plików MP3 prawidłowo się wczytywały nazwy wg kolejności, tak jak zostały zapisane na płytce CD-R, mam teraz-służy mi jako wzmacniacz DENON M-41-Mini wieża (wzmacniacz zamierzam kupić dopiero), ale i ta mini wieża z wbudowanym CD, poprawnie wczytuje mi nazwy plików-tytuły utworów tak są one nazwane i zapisane na płytce CD-R, czyli czyta prawidłowo nazwy utworów wraz ze ścieżką dźwiękową, po kolei 1. THE POLICE-Roxanne 2. ULTRAVOX-Vienna 3. DEPECHE MODE-See You, nadmieniam że wykonuje wszystko na PILOCIE NAD-a zgodnie z instrukcją, wkładałem też inne płytki CD-R w formacie MP3, i jest ten sam problem, NAD nie aktualizuje następnych tytułów do ścieżki dźwiękowej, czyli słuchamy następnego utworu artysty np np nr 3 - Vangelis, a NAD ciągle pokazuje na wyświetlaczu tytuł utworu artysty MIKE OLDFIELD, ba odtwarza następny Folder np z albumem KRAFTWERK, i choć już leci muzyka KRAFTWERK, to pokazuje dalej napis że leci muzyka MIKE OLDFIELD, jak nie usuną tej usterki, lub nie zaktualizują oprogramowania w tym NAD 538 (nie wiem czy chodzi o błędne-złe oprogramowanie) ale fakt ze jest to WADA, to będę się domagał ZWROTU KASY - 1399 zł, za tego NAD-a, nie wyobrażam sobie posiadać CD Playera który źle odczytuje, a raczej nie odczytuje wogóle kolejnych nazw-tytułów utworów . Jeżeli ten problem dotyczy innych egzemplarzy tych NAD c 538, to moim skromnym zdaniem taki sprzęt powinien być wycofany ze sprzedaży, to tak jakby sprzedawali np Telewizor, który błędnie programuje ustawienia i ich nie zapisuje - jeżeli chodzi o wygląd, szybkość wczytywania CD, brzmienie - to jest OK, pasuje mi, jak na moje potrzeby, ale odtwarzanie nazw plików MP3 to jakieś nieporozumienie, napiszcie coś o tym, czy mieliście takie wadliwe odtwarzacze CD co nie prawidłowo czytały tytuły utworów, choć prawidłowo nazwy utworów były zapisane na płytce CD-R . Witaj, Czy urządzenie było zakupione przez naszą sieć Tophifi? To jest proste urządzenie i niestety nie jest w stanie wszystkiego zrobić. Mogę przekierować sprawę do NAD z prośbą o odpowiedź. Odpisz, cytując
Recommended Posts