Bart80 Napisano wczoraj o 08:28 Napisano wczoraj o 08:28 Cześć. Zaczynam kolejny wątek bo zmieniłem zdanie. Wcześniej brałem pod uwagę tylko podstawki- mieszkam w bloku. Teraz chcę jednak podłogówek. Pokój 20m2, odległość 3-4 metry. Czata gpt raczej sobie odpuszczam:) traktowałem go z przymrużeniem oka oczywiście:) Trochę poczytałem, ale im więcej czytam, tym mniej wiem....Na razie biorę pod uwagę Heco Aurora 700, FYNE AUDIO F501, Magnat Signature 507, Dali Oberon 5 . Preferencje muzyczne mam różne, ale tak od najczęściej słuchanych do najrzadziej - Rock, Pop, Elektronika, Metal, Jazz, muzyka klasyczna. 4000 zł raczej nieprzekraczalne - może minimalnie. Ewentualnie droższe to poszukam wtedy używek. Może być coś wyraźnie tańszego oczywiście jeżeli jest dobre - co pewnie jest wątpliwe i wiadomo mocno subiektywne. Co myślicie o sprzęcie używanym. Nie tylko kolumny, ale zastanawiam się nad odtwarzaczem cd i gramofonem. Tu już na pewno tylko używki, max za kilkaset zł, bo będzie to tylko do sporadycznego odsłuchu, chciałbym mieć po prostu tylko taką opcję. Pewnie najgorzej w przypadku gramofonów. Nie wiem czy się w to w ogóle pakować. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Cześć Z Twoich opcji najciekawsze moim zdaniem są F501. Warto byłoby też posłuchać Monitor Audio Bronze 500 lub mniejszych 200, a także Pylonów Sapphire W razie czego zapraszam do kontaktu, na odsłuchy i indywidualne wyceny Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 20 godzin temu, Bart80 napisał: Trochę poczytałem, ale im więcej czytam, tym mniej wiem.... wiem. Pisałem o tym artykuł To tak działa. 20 godzin temu, Bart80 napisał: Heco Aurora 700, FYNE AUDIO F501, Magnat Signature 507, Dali Oberon 5 . Z tych Fyne to numer jeden. Potem do Marantza pewnie wybrał bym Magnaty. Faktycznie Bronze linia także fajnie tu brzmi. Odpisz, cytując
Recommended Posts