Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

A więc doszły do mnie Cambridge Audio Minx 12. W ramach testów podłączyłem je do V485 i Chryste Panie jak one pięknie oddają wokal. Są bardzo szczegółowe - ale niestety dołu jest zero więc bez suba te głośniki chyba nie mają sensu. Jak słucham ich w 2.1 to naprawdę dają niezły popis. Jestem zaskoczony tymi maleństwami. Ciekawe jakby grały ze wzmacniaczem stereo. :D

Napisano
Dnia 7.06.2025 o 10:12, Lord_of_sound napisał:

Tak, tak. Dlatego zdecydowałem się na powieszenie mniejszych głośników nad kolanami. Tylko, że jednak zdecyduje się na Denon x2800H i nawet nie mam co testować dźwięku, bo okazuje się, że Yamha v6a nie ma pełnej przepustowości HDMI 2.1 więc jest stosunek około 20 Gb/s do 40 Gb/s na korzyść Denona. 

nie wykorzystasz tej przepustowości.

Nie teraz.

Dnia 7.06.2025 o 11:12, Lord_of_sound napisał:

Podłączę pod ampli komputer z RTX 4090 więc gram na bardzo wysokich ustawieniach w 4K i często w okolicach 120 FPS. Obecnie mam podłączone PC do TV i z TV leci dźwięk do ampli. Niestety to rozwiązanie powoduje, że mam ograniczone dekodowanie dźwięku do tego co dekoduje TV. :(

W Yamaha przejdzie 4K i 120

Dnia 11.06.2025 o 11:51, blakside napisał:

Miałem ten sam problem z tym że ja miałem Pioneer vsx 831. Zakupiłem Denona 2800h i jestem w ciężkim szoku. Nawet prosto z pudełka jest dużo lepiej. Kolumny to Cambridge audio seria sx

inna barwa, lepiej sie spasowały. 

Napisano
5 godzin temu, PanKlor napisał:

Low pass na subie i tak zawsze powinien być do konca w prawo. Chyba, ze mowisz o czymś innym. Wiele tez zależy od tego czy to ma być w końcu Atmos czy używasz ich w 2.1 jak wcześniej pisałeś. 

Już amplituner mam nowy i podłączone są w Atmos. 

Chodzi mi o to ustawienie w ampli. :)

image.png.4a3138ea9d140d19e11ab82294547f70.png

Napisano

Musisz sam wybrać co Ci sie bardziej spodoba. Jak ustawisz tutaj 120 to te 60 zniknie Ci z warstwy górnej. Jak ustawisz 180 to te 60 Hz różnicy powędruje ze wszystkich pozostałych kanałów do subwoofera. Osobiście zostałbym przy 120 Hz.