Butler Napisano 7 czerwca Napisano 7 czerwca Ok, gaming. Zgadza się, przy mocnym PC może te 20Gb/s być wąskim gardłem. Bałem się że napiszesz filmy 8K 1 Odpisz, cytując
Lord_of_sound Napisano 10 czerwca Autor Napisano 10 czerwca A więc doszły do mnie Cambridge Audio Minx 12. W ramach testów podłączyłem je do V485 i Chryste Panie jak one pięknie oddają wokal. Są bardzo szczegółowe - ale niestety dołu jest zero więc bez suba te głośniki chyba nie mają sensu. Jak słucham ich w 2.1 to naprawdę dają niezły popis. Jestem zaskoczony tymi maleństwami. Ciekawe jakby grały ze wzmacniaczem stereo. 1 Odpisz, cytując
blakside Napisano Środa o 09:51 Napisano Środa o 09:51 Miałem ten sam problem z tym że ja miałem Pioneer vsx 831. Zakupiłem Denona 2800h i jestem w ciężkim szoku. Nawet prosto z pudełka jest dużo lepiej. Kolumny to Cambridge audio seria sx Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 06:44 Napisano Sobota o 06:44 Dnia 7.06.2025 o 10:12, Lord_of_sound napisał: Tak, tak. Dlatego zdecydowałem się na powieszenie mniejszych głośników nad kolanami. Tylko, że jednak zdecyduje się na Denon x2800H i nawet nie mam co testować dźwięku, bo okazuje się, że Yamha v6a nie ma pełnej przepustowości HDMI 2.1 więc jest stosunek około 20 Gb/s do 40 Gb/s na korzyść Denona. nie wykorzystasz tej przepustowości. Nie teraz. Dnia 7.06.2025 o 11:12, Lord_of_sound napisał: Podłączę pod ampli komputer z RTX 4090 więc gram na bardzo wysokich ustawieniach w 4K i często w okolicach 120 FPS. Obecnie mam podłączone PC do TV i z TV leci dźwięk do ampli. Niestety to rozwiązanie powoduje, że mam ograniczone dekodowanie dźwięku do tego co dekoduje TV. W Yamaha przejdzie 4K i 120 Dnia 11.06.2025 o 11:51, blakside napisał: Miałem ten sam problem z tym że ja miałem Pioneer vsx 831. Zakupiłem Denona 2800h i jestem w ciężkim szoku. Nawet prosto z pudełka jest dużo lepiej. Kolumny to Cambridge audio seria sx inna barwa, lepiej sie spasowały. Odpisz, cytując
Lord_of_sound Napisano Sobota o 16:41 Autor Napisano Sobota o 16:41 (edytowany) Proszę Państwa mam pytanie. Czy dla owych Cambridge Audio Minx 12 mam ustawić crossover na 150 Hz / 180 Hz skoro ich pasmo to 150 Hz-20 kHz? Edytowano Sobota o 16:44 przez Lord_of_sound Odpisz, cytując
Lord_of_sound Napisano wczoraj o 05:36 Autor Napisano wczoraj o 05:36 To jeżeli ustawie crossover dla nich na poziomie 180 hz to w ustawieniach filtru dolnoprzepustewego też muszę ustawić 180 hz? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 07:04 Napisano wczoraj o 07:04 Low pass na subie i tak zawsze powinien być do konca w prawo. Chyba, ze mowisz o czymś innym. Wiele tez zależy od tego czy to ma być w końcu Atmos czy używasz ich w 2.1 jak wcześniej pisałeś. Odpisz, cytując
Lord_of_sound Napisano wczoraj o 12:14 Autor Napisano wczoraj o 12:14 5 godzin temu, PanKlor napisał: Low pass na subie i tak zawsze powinien być do konca w prawo. Chyba, ze mowisz o czymś innym. Wiele tez zależy od tego czy to ma być w końcu Atmos czy używasz ich w 2.1 jak wcześniej pisałeś. Już amplituner mam nowy i podłączone są w Atmos. Chodzi mi o to ustawienie w ampli. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 12:19 Napisano wczoraj o 12:19 Musisz sam wybrać co Ci sie bardziej spodoba. Jak ustawisz tutaj 120 to te 60 zniknie Ci z warstwy górnej. Jak ustawisz 180 to te 60 Hz różnicy powędruje ze wszystkich pozostałych kanałów do subwoofera. Osobiście zostałbym przy 120 Hz. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts