Wariatt2 Napisano Środa o 18:25 Napisano Środa o 18:25 Cześć, jestem nowy, i jeśli wybrałem zły dział to sorry. Temat jest taki, mam takie ampli Marantz SR3000, i myślę nad tym żeby zmienić kolumny, obecnie mam STX F-130, myślę nad jakimiś Quadralami, ale nie mogę sie zdecydować czy odin, rubin, quintas, tajfun, szukam bardziej kolumn które potrafią zagrać mocnym basem bo na subwoofer niestety nie mam miejsca W załączniku dałem screen specyfikacji tego marantza co mam Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 14:01 Napisano Piątek o 14:01 Hej. Czemu akurat Quadral? Słuchałeś konstrukcji od nich i lubisz ten styl brzmienia? Co seria to jednak trochę inne granie, trzeba o tym pamiętać. Zacząłbym jednak inaczej: Jaki jest metraż? Jaki mamy budżet? Jakie brzmienie lubisz? Wtedy będziemy mogli doradzić konkretne rozwiązania. No chyba, że ma być Quadral za wszelką cenę Odpisz, cytując
Wariatt2 Napisano Piątek o 14:19 Autor Napisano Piątek o 14:19 Nie musi byc za wszelka cene, sugerowalem sie glownie opiniami ze solidna niemiecka firma i robi solidne kolumny, myslalem tez ew nad np JBL, troche nad yamaha ale do nich trzeba chyba jednak subwoofer. Metraz w zasadzie nie jest najwazniejszy, budzet powiedzmy do tysiaca zl, moze sie zwiekszy, generalnie slucham trance/minimal/, lubie solidny, przeszywajacy bass, nie znaczy to ze l;ubie bez ladna lupanine im glosniej tym lepiej. Aczkolwiek tez mnie zastanawia czy jest sens wymiany tych kolumn, czy poki graja to nie kombinowac i nie ruszac Odpisz, cytując
toomtoomik Napisano Piątek o 17:44 Napisano Piątek o 17:44 (edytowany) Miałem kiedyś ampli marantza z kolumnami klipsch i suba nie potrzebowałem. I może na forum, te kolumny nie są chwalone, to był mój pierwszy zestaw, który najlepiej wspominam. Właśnie, za ten bas, a w muzyce za wokale. Pozdrawiam. Edytowano Piątek o 17:45 przez toomtoomik Odpisz, cytując
Wariatt2 Napisano Piątek o 18:28 Autor Napisano Piątek o 18:28 Na klipsy to niestety chyba nie będzie mnie stać 😅 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Piątek o 18:30 Napisano Piątek o 18:30 Mission , Tannoy , Indiana Line Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 07:14 Napisano wczoraj o 07:14 Takch firm jest masa. Zasadnicze pytanie. Ty budujesz na tym kino czy tylko stereo? Jak kino to Quadral Quintas od 500 do 6500 Le to zloty wybór w swojej cenie. Jak do stereo to poluj do tego Marantza na uzywane Tannoy R3 albo DC6T. Fajnie tez spasował by z Mission seria M34 Odpisz, cytując
Wariatt2 Napisano wczoraj o 08:18 Autor Napisano wczoraj o 08:18 Stereo. Na 5.1 i więcej nie mam miejsca... Odpisz, cytując
toomtoomik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Panie spokojnie. Ja bym kupił najpierw fronty klipscha. Resztę później i nie koniecznie, tej samej firmy. W zależności od mamony. Odpisz, cytując
Recommended Posts