Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To moj pierwszy post tutaj, więc proszę o wyrozumiałość:)

Zastanawiam się nad kupnem Ricable Magnus Signal (RCA) 0,5m. Do tej pory używałem ( jeszcze używam) - Wireworld Solstice 8.  Kablem chcę łączyć FiiO K11 R2R z iFi Zen CAN 3. Slucham na HD 600 z kablem 4,4. Posiadam kable z seri Magnus od Ricable typu USB i Coxial. Zwłaszcza kupno tego drugiego to był krok w dobrą stronę. Łącze nim iFi Zen STREAM z k11 r2r. Czy kabel RMagnus rca to krok naprzód i usłyszę poprawę  w stosunku do Solstice 8? Czy ważne, że tym przypadku w obiegu będą kable tej samej serii? Czytalem,  że w porownaniu do Solstice 8 dźwięk zyska na ciepłu i muzykalności. A to by mi pasowało, nie ukrywam. Czy ktoś mial do czynienia z Solstice i Ricable? Ale może jakieś doswiadczenia z tym kablem sygnałowym  w systemie podobnym do mojego. Będę wdzieczny za kazdą odpowiedź:)

Napisano

Cześć :) 

1 godzinę temu, zenek77 napisał:

Czytalem,  że w porownaniu do Solstice 8 dźwięk zyska na ciepłu i muzykalności.

Tu się w pełni zgadzam. Czy będzie to dla Ciebie krok do przodu, to już kwestia personalna ;) Zapraszam w razie czego w celu pożyczenia takiego kabla :) Sprawdzisz na własne uszy, czy taka różnica Ci odpowiada