Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Posiadam stare głośniki altus 110 I chciałbym kupić do nich jakiś odtwarzacz cd/wzmacniacz i ogólnie nie znam się na tym. Patrzyłem na jakieś wieże segmantowe na olx ale nie mam pojęcia czy to się nada bo może lepiej kupić coś nowego. Wiem że mógłbym też kupić na początek jakaś mini wieże ale bardzo chciałbym wykorzystać właśnie te głośniki mimo że tak na prawdę nie potrzebuje aby miały one tyle mocy. Z góry dzięki za odpowiedź 

Napisano
24 minuty temu, Vejr0nPl napisał:

Posiadam stare głośniki altus 110

Proponuje najpierw sprawdzić czy Altusy są w pełni sprawne. Maja już swoje lata, mogą być problemy z zawieszeniami, mogą być wyschnięte elektrolity. Jeśli sam nie umiesz sprawdzić, popytaj wśród znajomych.

Napisano

Altusy są sprawne ale tak nie do końca bo grają ale membrany są do wymiany ewentualnie coś tam innego ale na pewno są dziury i porozklejane membrany. Ale planuje znaleźć gdzie u siebie w mieście jakiś serwis aby je naprawić jak będę miał na to budżet i na pewno do czasu kiedy je naprawie nie będę ich używać 

Napisano
1 minutę temu, Vejr0nPl napisał:

Altusy są sprawne ale tak nie do końca bo grają ale membrany są do wymiany ewentualnie coś tam innego ale na pewno są dziury i porozklejane membrany. Ale planuje znaleźć gdzie u siebie w mieście jakiś serwis aby je naprawić jak będę miał na to budżet i na pewno do czasu kiedy je naprawie nie będę ich używać 

No własnie tego się obawiałem, przelicz sobie koszty naprawy i wartość kolumn po serwisie.  Zastanów się czy nie lepiej zakupić inne głośniki, sprawne, może lepiej brzmiące od Altusow. Może gra nie jest warta świeczki, chyba ze masz sentyment do tych paczek.