AudioPolak Napisano Piątek o 11:29 Napisano Piątek o 11:29 Szukam dobrego zestawu stereo np. SA35 lub czegoś podobnego z dobrymi podstawkami np. L82 Classic w cenie poniżej ceny rynkowej. Słucham dużo jazz , blues, sax z Tidala. Ma grać solidnie także po cichu. Może polecicie jakiś fajny zestaw w dobrej cenie? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 15:02 Napisano Piątek o 15:02 Cześć Miałeś okazję już czegoś słuchać? Był jakiś zestaw, który Ci się bardzo spodobał? Jaki masz konkretnie budżet? Muszą być podstawki? Bez odpowiedzi na te pytania możemy rzucać w ciemno propozycje, ale czy one Ci się spodobają — całkiem oddzielny temat Odpisz, cytując
AudioPolak Napisano wczoraj o 09:20 Autor Napisano wczoraj o 09:20 No właśnie słuchałem SA35 z L82 i podobało mi się, ale wiadomo, to nie był mój pokój i nie da się wszystkiego posłuchać. Muszę zdać się na obeznanych w temacie i aktualnych modelach. Zdaję sobie sprawę, że jest tego bardzo dużo i nie ma ideału, ale też go nie szukam. Wystarczy mi dobrej klasy zestaw i dźwięk który nie męczy, a sprawia frajdę Mogę wydać +-20k. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:23 Napisano wczoraj o 15:23 Najlepiej będzie odsłuchać u siebie, jak zawsze Arcam SA35 to fajny kierunek, ale zjada bardzo dużo budżetu i nie wiem, czy bym szedł w jego kierunku. Warto rozważyć tańsze opcje lub dzielone na wzmacniacz + streamer. Przykładowo Rega Elex MK4, Audiolab 7000A, Fezz Audio Silver Luna EVO i do tego DMP-A6 od EverSolo lub tańszy WiiM Pro (w przypadku Audiolaba/Regi). Do tego z kolumn warto sprawdzić Pylony Diamond 30, Pylon Jade 20. To fajne, cieplejsze brzmienie, bardzo uniwersalne W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy mamy na miejscu bardzo szeroki wybór. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Bardzo dobry i uniwersalny wzmacniacz. Zdecydowanie warto w niego iść. Masz na pkładzie bardzo dobry wzmacniacz, fajny odtwarzacz sieciowy oraz najlepszą konsumencką kalibrację. Dostosujesz to brzmienie dokażdych kolumn. TYm bardziej jeśli ten zestaw masz już odsłuchany. L82 jeśli to Ci podeszło no to wypożycz całość do domu teraz. Może fajną opcją były byby by także Pylon Jade. Dostaniesz je prawie w podobnej cenie. Albo Monitor audio Gold 100 czy KEF R3 MEta. Najlepiej się sugerować własnym zdaniem. Odpisz, cytując
AudioPolak Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Dziękuję za podpowiedzi. Nie upieram się na SA35 ale podoba mi się też, że mam w jednym, estetycznym "klocku" zamknięty temat elektroniki. Tak jak wcześniej pisałem, nie szukam ideału i pewnie każda z propozycji jest na tyle dobra i muzykalna, że mnie zadowoli. Muszę przekalkulować jeszcze jaki zestaw i w jakiej cenie da się kupić. Odpisz, cytując
Recommended Posts