Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć , moje pytanko to czy potrzebny jest wzmacniacz do tych słuchawek bo jeśli tak to szukałbym czegoś taniego . Na internecie jest mnóstwo opini odnośnie wymagań , nie mam pojęcia jaką mam kartę dźwiękową , ponieważ to integra z płyty B450 DS3H V2 więc prosił bym o pomoc.

Napisano
14 godzin temu, EruusS napisał:

B450 DS3H V2

Mam tę samą płytę główną w jednej z dwóch stacjonarek w domu. Do tego Beyery DT770 Pro. Szału nie ma. Gra, nawet z zadowalającym poziomem głośności, ale dźwiękowo średnio. Płasko, trochę nijako. Nawet najprostszy DAC/AMP dołączany do smartfona i wpięty w USB potrafi wnieść sporo życia w te słuchawki. Za kilka stówek kupisz coś „stacjonarnego”, np. iFi Audio ZEN Air DAC.

Ostatnio na forum było kilka tematów o tych nausznikach. Przejrzyj dział słuchawek. Na pewno sporo się dowiesz.

Napisano
4 minuty temu, Q21 napisał:

Jeśli podepniesz do niego mikrofon/gitarę - to tak. Jak szukasz sprzętu stricte słuchawkowego, to iFi brzmi sporo lepiej ;) 

Myślałem o tym bo mogę podpiąć mój mikrofon , tylko rozważam wszystko po kolei po używek ifi nie widziałem a przykładowo focusrite scarlet solo 3rd gen widziałem za +/- 200 zł . A nie powiem nie chcę wydawać 450zł tylko po wzmacniacz ale jest to chyba jedyna opcja z tego co widzę :/