Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hmm, to nie wiem co jest u mnie grane nie tak, bo testowałem na jednym komputerze i laptopie i na obu taki sam efekt przy graniu surround, gra też przedni głośnik. Ogólnie jak przełączę na TrueHD to mam wrażenie, że jest lepszy dźwięk i jakoś tak głośniej. Ma ktoś pomysł co może być nie tak?denon2500h.jpg.b0ff26980e3acb1cdd20138f15a98569.jpg

Napisano

Jeszcze podpiąłem komp do TV i TV po ARC do amplitunera no i tutaj odtworzyło dobrze test, tylko przez brak earc przerywało. No i teraz się zastanawiam czy dobrze amp odtwarza atmosa, bo szkoda mi aktualizować ampa przez brak earc, sam nie wiem co by jeszcze sprawdzić.

Napisano

Pod względem kompatybilności audio (kodeki TrueHD, DTS-HD) oraz video (mapowanie DV oraz HDR), to zazwyczaj komputer jest źródłem problemów z konfiguracją. Co by nie kombinować, dobre playery multimedialne radzą sobie bezproblemowo z takimi testami badającymi selektywność kanałów.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Saimons69 napisał:

A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera?

A jakbym chciał zrobić upgrade amplitunera denon x2500h to co polecacie, może być podobnej klasy tylko brakuje mi kilku rzeczy -earc, HDMI 2.1, dolby vision, dtshd, dolby truehd, a jakby obsługiwał 4k 120 Hz to już super. No i taki mam zestaw do tego Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW.

Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje?

Edytowano przez Saimons69