Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hmm, to nie wiem co jest u mnie grane nie tak, bo testowałem na jednym komputerze i laptopie i na obu taki sam efekt przy graniu surround, gra też przedni głośnik. Ogólnie jak przełączę na TrueHD to mam wrażenie, że jest lepszy dźwięk i jakoś tak głośniej. Ma ktoś pomysł co może być nie tak?denon2500h.jpg.b0ff26980e3acb1cdd20138f15a98569.jpg

Napisano

Jeszcze podpiąłem komp do TV i TV po ARC do amplitunera no i tutaj odtworzyło dobrze test, tylko przez brak earc przerywało. No i teraz się zastanawiam czy dobrze amp odtwarza atmosa, bo szkoda mi aktualizować ampa przez brak earc, sam nie wiem co by jeszcze sprawdzić.

Napisano

Pod względem kompatybilności audio (kodeki TrueHD, DTS-HD) oraz video (mapowanie DV oraz HDR), to zazwyczaj komputer jest źródłem problemów z konfiguracją. Co by nie kombinować, dobre playery multimedialne radzą sobie bezproblemowo z takimi testami badającymi selektywność kanałów.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Saimons69 napisał:

A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera?

A jakbym chciał zrobić upgrade amplitunera denon x2500h to co polecacie, może być podobnej klasy tylko brakuje mi kilku rzeczy -earc, HDMI 2.1, dolby vision, dtshd, dolby truehd, a jakby obsługiwał 4k 120 Hz to już super. No i taki mam zestaw do tego Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW.

Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje?

Edytowano przez Saimons69
Napisano
2 godziny temu, Saimons69 napisał:

brakuje mi kilku rzeczy -earc

Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera. 

2 godziny temu, Saimons69 napisał:

Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje?

To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. 

Napisano
14 minut temu, PanKlor napisał:

Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera.

No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram.

15 minut temu, PanKlor napisał:

To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. 

Zobaczę na niego, dzięki.

Napisano
1 minutę temu, Saimons69 napisał:

No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram.

Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. 

Napisano (edytowany)
7 minut temu, PanKlor napisał:

Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. 

Tylko przy takiej konfiguracji coś mi atmos źle odtwarza, plik testowy 5.1.2 surround idzie równocześnie przez front, przy konfiguracji pc - tv, tv amp test działa poprawnie, choć się krztusi.

Napisano (edytowany)
12 minut temu, PanKlor napisał:

Czyli w żadnej nie działa poprawnie. 😉 Tak jak pisał Butler wyzej - za malo informacji, często problemem jest PC. Dużo zależy też od samego programu którego używasz do odtwarzania. 

Według rtings po ARC nie idą wszystkie formaty w lg c3, więc myślę, że to będzie problemem.

Screenshot_2025-08-08-10-08-36-90_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, PanKlor napisał:

U mnie w C1 po ARC idzie wszystko co jest stratne. I tyle mówi specyfikacja. Chcesz się pozbyć problemów to zacznij od podłączenia wszystkiego do amplitunera a potem szukaj rozwiązań. 

Podłaczylem 3 różne komputery bezposrednio pod amp, różne odtwarzacze i różne ustawienia i na wszystkich ten plik testowy grał źle, sam już nie wiem co zrobić. :(

Używalem potplayer/mpc (paczka klite pack)