Saimons69 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Hmm, to nie wiem co jest u mnie grane nie tak, bo testowałem na jednym komputerze i laptopie i na obu taki sam efekt przy graniu surround, gra też przedni głośnik. Ogólnie jak przełączę na TrueHD to mam wrażenie, że jest lepszy dźwięk i jakoś tak głośniej. Ma ktoś pomysł co może być nie tak? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Jeszcze podpiąłem komp do TV i TV po ARC do amplitunera no i tutaj odtworzyło dobrze test, tylko przez brak earc przerywało. No i teraz się zastanawiam czy dobrze amp odtwarza atmosa, bo szkoda mi aktualizować ampa przez brak earc, sam nie wiem co by jeszcze sprawdzić. Odpisz, cytując
Butler Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Pod względem kompatybilności audio (kodeki TrueHD, DTS-HD) oraz video (mapowanie DV oraz HDR), to zazwyczaj komputer jest źródłem problemów z konfiguracją. Co by nie kombinować, dobre playery multimedialne radzą sobie bezproblemowo z takimi testami badającymi selektywność kanałów. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Saimons69 napisał: A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera? A jakbym chciał zrobić upgrade amplitunera denon x2500h to co polecacie, może być podobnej klasy tylko brakuje mi kilku rzeczy -earc, HDMI 2.1, dolby vision, dtshd, dolby truehd, a jakby obsługiwał 4k 120 Hz to już super. No i taki mam zestaw do tego Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW. Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje? Edytowano 6 godzin temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Saimons69 napisał: brakuje mi kilku rzeczy -earc Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera. 2 godziny temu, Saimons69 napisał: Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje? To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, PanKlor napisał: Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera. No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram. 15 minut temu, PanKlor napisał: To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. Zobaczę na niego, dzięki. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Saimons69 napisał: No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram. Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 7 minut temu, PanKlor napisał: Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. Tylko przy takiej konfiguracji coś mi atmos źle odtwarza, plik testowy 5.1.2 surround idzie równocześnie przez front, przy konfiguracji pc - tv, tv amp test działa poprawnie, choć się krztusi. Edytowano 4 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Czyli w żadnej nie działa poprawnie. 😉 Tak jak pisał Butler wyzej - za malo informacji, często problemem jest PC. Dużo zależy też od samego programu którego używasz do odtwarzania. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 12 minut temu, PanKlor napisał: Czyli w żadnej nie działa poprawnie. 😉 Tak jak pisał Butler wyzej - za malo informacji, często problemem jest PC. Dużo zależy też od samego programu którego używasz do odtwarzania. Według rtings po ARC nie idą wszystkie formaty w lg c3, więc myślę, że to będzie problemem. Edytowano 3 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu U mnie w C1 po ARC idzie wszystko co jest stratne. I tyle mówi specyfikacja. Chcesz się pozbyć problemów to zacznij od podłączenia wszystkiego do amplitunera a potem szukaj rozwiązań. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, PanKlor napisał: U mnie w C1 po ARC idzie wszystko co jest stratne. I tyle mówi specyfikacja. Chcesz się pozbyć problemów to zacznij od podłączenia wszystkiego do amplitunera a potem szukaj rozwiązań. Podłaczylem 3 różne komputery bezposrednio pod amp, różne odtwarzacze i różne ustawienia i na wszystkich ten plik testowy grał źle, sam już nie wiem co zrobić. Używalem potplayer/mpc (paczka klite pack) Edytowano 3 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu To w koncu różne odtwarzacze czy potplayer? Próbowałeś kodi? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Jeszcze mpc, VLC, power dvd, z kodi chyba było tak samo jak wrócę wieczorem z pracy to jeszcze raz się kodi przyjrzę Edytowano 3 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
Recommended Posts