Saimons69 Napisano Czwartek o 17:36 Autor Napisano Czwartek o 17:36 Hmm, to nie wiem co jest u mnie grane nie tak, bo testowałem na jednym komputerze i laptopie i na obu taki sam efekt przy graniu surround, gra też przedni głośnik. Ogólnie jak przełączę na TrueHD to mam wrażenie, że jest lepszy dźwięk i jakoś tak głośniej. Ma ktoś pomysł co może być nie tak? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Czwartek o 22:42 Autor Napisano Czwartek o 22:42 Jeszcze podpiąłem komp do TV i TV po ARC do amplitunera no i tutaj odtworzyło dobrze test, tylko przez brak earc przerywało. No i teraz się zastanawiam czy dobrze amp odtwarza atmosa, bo szkoda mi aktualizować ampa przez brak earc, sam nie wiem co by jeszcze sprawdzić. Odpisz, cytując
Butler Napisano Czwartek o 23:44 Napisano Czwartek o 23:44 Pod względem kompatybilności audio (kodeki TrueHD, DTS-HD) oraz video (mapowanie DV oraz HDR), to zazwyczaj komputer jest źródłem problemów z konfiguracją. Co by nie kombinować, dobre playery multimedialne radzą sobie bezproblemowo z takimi testami badającymi selektywność kanałów. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 03:58 Autor Napisano Piątek o 03:58 A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 05:15 Autor Napisano Piątek o 05:15 (edytowany) 1 godzinę temu, Saimons69 napisał: A taki sieciowy player multimedialny to ma możliwość, żeby video wysyłać do TV a same audio do amplitunera? A jakbym chciał zrobić upgrade amplitunera denon x2500h to co polecacie, może być podobnej klasy tylko brakuje mi kilku rzeczy -earc, HDMI 2.1, dolby vision, dtshd, dolby truehd, a jakby obsługiwał 4k 120 Hz to już super. No i taki mam zestaw do tego Pylon Pearl 25 + Pylon Center + Pylon Sat + sub Klipsch R-100SW. Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje? Edytowano Piątek o 05:30 przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 07:22 Napisano Piątek o 07:22 2 godziny temu, Saimons69 napisał: brakuje mi kilku rzeczy -earc Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera. 2 godziny temu, Saimons69 napisał: Np. taki x1700h to byłby krok w tył czy porównywalny tylko nowe funkcje? To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 07:39 Autor Napisano Piątek o 07:39 14 minut temu, PanKlor napisał: Na 99% nie brakuje Ci eARC. To jest przydatne tylko wtedy kiedy musisz podłączyć "gęste" źródło tj. konsola XSX, PS5, BD player etc. do telewizora a nie do amplitunera. No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram. 15 minut temu, PanKlor napisał: To jest półka niżej + nowe funkcje. W dodatku poprzedni model. Masz za 2500 PLN w dziale sprzedam Onkyo 7100. Tutaj masz już przeskok jakościowy bo dostajesz w pakiecie Diraca. Zobaczę na niego, dzięki. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 07:42 Napisano Piątek o 07:42 1 minutę temu, Saimons69 napisał: No mój telewizor LG oled C3 przez arc nie chce mi przesyłas truehd atmos, przerywa co chwilę i rozłacza co jakiś czas. A mam komputer podpiete i gram. Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 07:48 Autor Napisano Piątek o 07:48 (edytowany) 7 minut temu, PanKlor napisał: Właśnie po to podpina się wszystkie urządzenia do amplitunera. eARC jest wtedy zbędny a ARC do aplikacji streamingowych z TV/regularnej TV wystarczy. Tylko przy takiej konfiguracji coś mi atmos źle odtwarza, plik testowy 5.1.2 surround idzie równocześnie przez front, przy konfiguracji pc - tv, tv amp test działa poprawnie, choć się krztusi. Edytowano Piątek o 07:49 przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 07:57 Napisano Piątek o 07:57 Czyli w żadnej nie działa poprawnie. 😉 Tak jak pisał Butler wyzej - za malo informacji, często problemem jest PC. Dużo zależy też od samego programu którego używasz do odtwarzania. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 08:10 Autor Napisano Piątek o 08:10 (edytowany) 12 minut temu, PanKlor napisał: Czyli w żadnej nie działa poprawnie. 😉 Tak jak pisał Butler wyzej - za malo informacji, często problemem jest PC. Dużo zależy też od samego programu którego używasz do odtwarzania. Według rtings po ARC nie idą wszystkie formaty w lg c3, więc myślę, że to będzie problemem. Edytowano Piątek o 08:11 przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 08:16 Napisano Piątek o 08:16 U mnie w C1 po ARC idzie wszystko co jest stratne. I tyle mówi specyfikacja. Chcesz się pozbyć problemów to zacznij od podłączenia wszystkiego do amplitunera a potem szukaj rozwiązań. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 08:19 Autor Napisano Piątek o 08:19 (edytowany) 4 minuty temu, PanKlor napisał: U mnie w C1 po ARC idzie wszystko co jest stratne. I tyle mówi specyfikacja. Chcesz się pozbyć problemów to zacznij od podłączenia wszystkiego do amplitunera a potem szukaj rozwiązań. Podłaczylem 3 różne komputery bezposrednio pod amp, różne odtwarzacze i różne ustawienia i na wszystkich ten plik testowy grał źle, sam już nie wiem co zrobić. Używalem potplayer/mpc (paczka klite pack) Edytowano Piątek o 08:21 przez Saimons69 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 08:29 Napisano Piątek o 08:29 To w koncu różne odtwarzacze czy potplayer? Próbowałeś kodi? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 08:31 Autor Napisano Piątek o 08:31 (edytowany) Jeszcze mpc, VLC, power dvd, z kodi chyba było tak samo jak wrócę wieczorem z pracy to jeszcze raz się kodi przyjrzę Edytowano Piątek o 08:32 przez Saimons69 Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 09:46 Napisano wczoraj o 09:46 jeśli w moim ampli wybiorę inny program niż "straight", np. "standard" to wówczas mam podobny efekt do tego co opisujesz tzn. warstwa górna gra razem z głośnikami surround L i R (ciszej co prawda, no ale dsp je angażuje), więc to kwestia ustawień urządzenia odtwarzającego Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano wczoraj o 10:24 Autor Napisano wczoraj o 10:24 A może tak być, że truehd zagra lepiej niż truehd atmos? Czy to raczej mnie się coś wydaje Bo mam takie wrażenie. Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 10:32 Napisano wczoraj o 10:32 no właśnie pytanie co znaczy lepiej, bo jeśli głośniej oznaczałoby 'lepiej' to można się dać oszukać przeskakując między formatami; tak czy inaczej wybierzesz to co brzmi najlepiej dla Twoich uszu Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano wczoraj o 10:48 Autor Napisano wczoraj o 10:48 (edytowany) Za to przy tym pliku testowym https://www.mediafire.com/file/add1w9uyqqcq0db/7.1.4_Atmos_Channel_Check_for_Academy_1sec_Black_2238fps_H265-15Mbps_DD%2BJOC-768Kbps.mp4/file Mam no i ten plik gra tak przy Surround gra surround i fronty, przy surround rear gra tylko surround 7.1.2 przy moim 5.1.2 gra tak samo, czyli boczne gra przód i tył, a tylnie grają same surroundy. https://www.demolandia.net/downloads.html?id=5934347 Może tak po prostu to ma być i jest poprawnie, hmm. Edytowano wczoraj o 11:00 przez Saimons69 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Jednak prowadnice meblowe do wieszania to dobra opcja, fabryczne otwory. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts