Adrian s13 Napisano Sobota o 11:42 Napisano Sobota o 11:42 Witam poszukuję wzmacniacza dla T+a Tal 130 .Mam do dyspozycji salon połączony z kuchnią łączny wymiar 7.20x4.20x3.20 sam salon to 3.6x4.2 między nimi ścianki z szerokim przejściem o ile pamiętam 180cm dorzucam kilka zdjęć nie są aktualne bo moje dzieci to syfiarze 😅 i powoli wszystko wykańczamy. Do tej pory słuchałem ich z Marantz pm5005 ale coś mi z nim nie pasuje przy cichym słuchaniu powiedzmy do godz9 jest ok od godziny 10 dźwięk robi się męczący i niby czuć te pierwsze uderzenie perkusji ale najniższe rejestry jak by się gubiły szczególnie w nowszych mocno masterowanych utworach elektronicznych Z racji dalszego wykańczania kamienicy i drugiego bardzo drogiego hobby poszukuję na "początek" czegoś do 3000zł oczywiście używanego + parę groszy na ew serwis jestem bardziej melomanem niż audiofilem aczkolwiek nie trawie słuchania z byle czego cenię sobie detale ale sucha analityka mnie męczy Jeśli chodzi o akustykę to będzie lekka adaptacja na suficie i walce w narożnikach ustawienie kolumn jestem skazany na tej ceglanej ścianie do poważniejszego słuchania odsuwam je od ścian na ok 60 cm Jak chodzi o repertuar w zależności od humoru dość mocno zróżnicowany od orkiestrowej po starego rocka country czasem gospel na cięższej elektronice i klasycznym metalu kończąc Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Tam zostaną takie gołe ściany? I podłoga? Aha pisałeś o tym. Jeśli dzwięk z Marantza Ci się podobał to może PM 8005? Ma pokrętła regulacji. Fajną opcją może by był tez Yamaha AS 1000, albo Roksan K2/K3. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Marantz to dobry kierunek. Poszukałbym też Regi Elex-R, może jakiś Atoll Odpisz, cytując
Adrian s13 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli dzwięk z Marantza Ci się podobał to może PM 8005? Ma pokrętła regulacji. Fajną opcją może by był tez Yamaha AS 1000, albo Roksan K2/K3. Do tej pory miałem jeszcze Pioneer a339 który później służył mi w garażu z kolumnami Jamo studio180 ale nie zdążyłem porównać na tych t+a bo wyzionął ducha aczkolwiek Marantz chyba bardziej mi odpowiada trochę chłodniejszy i przede wszystkim da się usłyszeć że wokalista stoi przed tobą. Pięknie to słychać jak podłączyłem Tannoy Saturn 8 mojego ojca Myślałem o Marantz pm80mk2 może jakieś Onkyo 8870 jeszcze ich nie słuchałem więc sam nie wiem. Ta Yamaha widzę też się dobrze zapowiada. Ogólnie wydaje mi się chyba że się mylę ale wydajność prądowa z powietrza się nie bierze więc chyba potrzeba czegoś wagi cięższej Odpisz, cytując
Recommended Posts