Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale chwile. O co Ci chodzi? Ja ten zestaw znam. Ty znasz czy przeczytałeś? Tomku nie wyspałeś się? Nie poznaje Twojej wypowiedzi teraz. Jakby ją pisał inny człowiek. Tu co jakiś czas ktoś wchodzi i pyta o soundbar. Nie znaczy że nie możemy mu doradzić czegoś innego lepszego. Czy źle myślę? A jak widać powyżej zdaje się że dało to domyślenia @Nektores. Natomiast oczywiscie zrobi co będzie chciał. I to właśnie błąd, bo to żadna dobra rada, a robicie człowiekowi jeszcze większy mętlik w głowie. Teraz wogle nie będzie wiedział co ma wybierać. Chce soundbar to odpowiadajcie w tym kierunku. Lepiej nie dawajcie mu do myślenia, bo wtedy człowiek całkiem głupieje i nie wie co ma zrobić. Chodzi Piotrze też o to , że ty ostatnio rzeczywiście dajesz odpowiedzi tak wybiórczo, bez czytania całego tematu, może nie w tym temacie, ale bardzo często to ci się zdarza. Edytowano 3 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 20 godzin temu, majkel74 napisał: Ja wiem, że mniejszy, że AI, ale jeśli chodzi o suby to ja zawsze wolę większy i cięższy (dla producenta droższy w produkcji) W tym nowym subie dwa 8 calowe przetworniki więc teoretycznie większa moc. Ale osobiście też bym wolał np. suba z jednym przetwornikiem. Szkoda, że nie poszli w stronę innych producentów i nie włożyli np. 12 cali. Ale jak już wspomniałeś być może to zwiększyłoby koszt produkcji. Ogólnie poszli na łatwiznę. Bo tam nie wiele się zmieniło poza tym subem. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Serio? Tak działą teraz forum? Do tej pory jak ktoś pisał że chce soundbar to go ratowaliśmy. Pisało kilka osób i czasem się udało a czasem nie. To się zmieniło? 3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Chodzi Piotrze też o to , że ty ostatnio rzeczywiście dajesz odpowiedzi tak wybiórczo, bez czytania całego tematu. czego tu nie przeczytałem ? Gdzie udzieliłem odpowiedzi wybiórczo? Bo autor Cie zapytał jak wygląda słuchanie muzyki na tym zestawie Samsunga i to Ty mu nie udzieliłeś całościowej odpowiedzi. Jak widze po odpowiedzi autora wątku jednak uważam inaczej. Że coś wniosłem. Do tej pory się zgadzaliśmy Tomku w 100% nie wiem co sięstało. Ale ubolewam nad tym. Otwarcie mówie. Edytowano 3 godziny temu przez Piotr Sonido Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Serio? Tak działą teraz forum? Do tej pory jak ktoś pisał że chce soundbar to go ratowaliśmy. Pisało kilka osób i czasem się udało a czasem nie. To się zmieniło? czego tu nie przeczytałem ? Gdzie udzieliłem odpowiedzi wybiórczo? Jak widze po odpowiedzi autora wątku jednak uważam inaczej. No widzisz znów za szybko piszesz, nie czytając wszystkiego ze zrozumieniem. Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałem i swoją odpowiedz. Piotrze dobra rada, pisz mniej odpowiedzi, ale ciut dłuższych i bardziej zrozumiałych. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @Nektores czy temat Ci pomógł? Zrobił mętlik? O czym teraz myslisz? Gdzie masz wątpliwości? Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 18 minut temu, Nektores napisał: Wczoraj przypadkiem zaszedłem do pewnej sieciówki w której słyszałem jak gra LG SC9S. W ocenie sprzedającego brzmi lepiej niż Samsung 990f... Nie grał źle ale czy "łupanie" basów powinno być wyznacznikiem oceny jakości poszczególnych soundbarów? Sprzedawca zawsze powie to co chce usłyszeć kupujacy. I jeśli chcesz mieć namiastkę kina i soundbar to tylko z głośnikami surround. Edytowano 3 godziny temu przez bramowicz1 1 Odpisz, cytując
Nektores Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, bramowicz1 napisał: Sprzedawca zawsze powie to co chce usłyszeć kupujacy. I jeśli chcesz mieć namiastkę kina i soundbar to tylko z głośnikami surround. Dzięki za info. Ciekawość tej sytuacji polega na tym, że sprzedawca nie usłyszał tego co ja chcę usłyszeć ani tego co myślę... Pozwoliłem mu rozwinąć się i... tak jak pisałem wyżej Nawet go nie podpuściłem hahaha 19 minut temu, Piotr Sonido napisał: @Nektores czy temat Ci pomógł? Zrobił mętlik? O czym teraz myslisz? Gdzie masz wątpliwości? Haha w rozmiarze belki Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 25 minut temu, Nektores napisał: Dzięki waszym wiadomościom oraz analizie różnego rodzaju testów, opinii itp. skłaniam się nad dwiema opcjami: Samsung 990f (z 2025) lub Sonos Arc Ultra (sama belka)... P.S. A tak zupełnie na marginesie W pierwszej wiadomości wysłałem m.in. jeden z modeli Sony - czy to prawda, że nie są już takimi liderami jak kiedyś? (nie najlepsza jakość głośników, ciągłe problemy z łączeniem soundbarów z TV). To prawda, że Samsung, TLC czy LG stają się kluczowymi markami w produkcji soundbarów? Sonos podobno dobrze gra ale z Sub 4 i tylnymi Era 300. Niestety cały zestaw to cena z kosmosu. Ale jeśli by to rozłozyć w zakupach to można sobie zrobić fajny zestaw. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, bramowicz1 napisał: Sonos podobno dobrze gra ale z Sub 4 i tylnymi Era 300. Niestety cały zestaw to cena z kosmosu. Ale jeśli by to rozłozyć w zakupach to można sobie zrobić fajny zestaw. Zgadza się. Cena takiego zestawu Sonos to ponad 8 tyś. a Samsunga 990f to 4 tyś. Sama belka Sonos to około 4 tyś. i rzekomo gra przyzwoicie (nawet basy)... Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Nektores napisał: Haha w rozmiarze belki Kup taką, która Ci się podoba i będzie pasowała szerokością do TV. Nie polecam samej belki, sub to bardzo ważny element zestawu. Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 31 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: I to właśnie błąd, bo to żadna dobra rada, a robicie człowiekowi jeszcze większy mętlik w głowie. Teraz wogle nie będzie wiedział co ma wybierać. Chce soundbar to odpowiadajcie w tym kierunku. Lepiej nie dawajcie mu do myślenia, bo wtedy człowiek całkiem głupieje i nie wie co ma zrobić. Jak to ujął kolega ratują przed zakupem soundbara.😁 Odpisz, cytując
Nektores Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, soberowy napisał: Kup taką, która Ci się podoba i będzie pasowała szerokością do TV. Nie polecam samej belki, sub to bardzo ważny element zestawu. Czyli np. Dione Devialet odpada? 2 minuty temu, bramowicz1 napisał: Jak to ujął kolega ratują przed zakupem soundbara.😁 Skoro "ratują" to co z nimi jest nie tak? Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, Nektores napisał: Zgadza się. Cena takiego zestawu Sonos to ponad 8 tyś. a Samsunga 990f to 4 tyś. Sama belka Sonos to około 4 tyś. i rzekomo gra przyzwoicie (nawet basy)... Musi grać przyzwoicie bo jest tam 14 przetworników w tym jeden basowy. Ale zapewniam cię tylko z subem zewnętrznym poczujesz to co powinno się czuć ogladając film. Edit: ten dodatkowy głośnik to: głośnik wysokotonowy i sterowniki średniotonowe. W jakiś tam sposub zastepuje suba. I pewnie robi to dobrze... ale jak już wspomniałem bez zewnętrznego suba się nie obędzie biorąc pod uwagę niemały salonik Edytowano 2 godziny temu przez bramowicz1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Nektores napisał: Czyli np. Dione Devialet odpada? A budżet pozwala? Odpisz, cytując
Nektores Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, bramowicz1 napisał: Musi grać przyzwoicie bo jest tam 14 przetworników w tym jeden basowy. Ale zapewniam cię tylko z subem zewnętrznym poczujesz to co powinno się czuć ogladając film. Dlatego bardziej skłaniałbym się ku Samsungowi 990f 1 minutę temu, soberowy napisał: A budżet pozwala? Tak 1 minutę temu, Nektores napisał: Dlatego bardziej skłaniałbym się ku Samsungowi 990f Tak Tylko gdzieś czytałem, że kupowanie samej belki w tej cenie nie ma sensu m.in. ze względu na suba. Wtedy lepiej zainwestować w "jakiś" zestaw kina domowego... Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To kup Samsunga lub JBL, a resztę środków zainwestuj w zasłony, dywan, jakieś meble itp. Odpisz, cytując
Nektores Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, soberowy napisał: To kup Samsunga lub JBL, a resztę środków zainwestuj w zasłony, dywan, jakieś meble itp. Haha ciekawa opcja... Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 33 minuty temu, Nektores napisał: Dlatego bardziej skłaniałbym się ku Samsungowi 990f Tak Tylko gdzieś czytałem, że kupowanie samej belki w tej cenie nie ma sensu m.in. ze względu na suba. Wtedy lepiej zainwestować w "jakiś" zestaw kina domowego... 990F do twojego metrażu może być idealny. A na zestaw kina domowego np. taki 7.1.4 lub nawet 7.1.6 trzeba mieć sporo miejsca lub oddzielną salkę kinową bo nie sadzę, że żona wyrzeknie się donic z kwiatami. 😁 A dwa nie zmieścisz się wtedy w 8 tyś. bo do kolumn i suba niestety trzeba jeszcze kupić amplituner. Co do kupna samej belki to do swojej kupowałem osobno nie tylko suba ale i surroundy. No może niezupełnie bo sub wpadł do koszyka przy zakupie soundbara za symboliczną złotówkę więc w zasadzie musiałem dokupić tylko surroundy. 🙂 Edytowano 2 godziny temu przez bramowicz1 Odpisz, cytując
Nektores Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dokładnie tak jak piszesz. Poza tym kwestia kina domowego to "kabelki" a ja chciałbym tego uniknąć. A gdybyś miał dokonać wyboru pomiędzy 990f a Dione? Edytowano 2 godziny temu przez Nektores Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Nektores napisał: Haha w rozmiarze belki Czyli jednak bedzie belka. Ok. Dobrego wyboru życze i się nie mieszam w takim razie. 1 Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 44 minuty temu, Nektores napisał: Dokładnie tak jak piszesz. Poza tym kwestia kina domowego to "kabelki" a ja chciałbym tego uniknąć. A gdybyś miał dokonać wyboru pomiędzy 990f a Dione? Dione to wysoka półka i z tego co widzę upchneli tam dużo przetworników i co za tym idzie mocy. 950 W RMS nie wzięło się z nikąd. Tam samych subwooferów 8. Ale myślę, że nie dadzą tego co taki zewnętrzny chociażby 8 cali sub. Bardziej już bym się skłonił w kierunku Sennheiser Ambeo Max bo tam suba można dokupić. Co prawda brak surroundów też go u mnie dyskwalifikuje. Dobrze piszą o Bose Smart 900 i Bose Smart Ultra. Ten Bose Smart 900 to w zasadzie to samo co Ultra tylko bez AI. Ale do obydwu można sparować Suba w zależności od potrzeb Bose 500 lub 700 i Surround Speakers . Tu też jest wybór między dwoma modelami. Biały zestaw jest teraz widzę w dobraj cenie. Ale jak to z białym, nie każdemu podejdzie. Wybór należy do ciebie. https://www.ceneo.pl/159516496;pla?se=wWKoLgop_dIXHVhIYNZUqmWnsAqEsNg5& Edit: jest i czarny gdyby nie to, że już mam swój to brałbym. https://www.ceneo.pl/159104313?srsltid=AfmBOoo2bwvQxAVzsXosCd9vsA5Xkif4N_Gg98LnxS6nferAFpvmQrfh Edytowano 1 godzinę temu przez bramowicz1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, bramowicz1 napisał: Jak to ujął kolega ratują przed zakupem soundbara.😁 Wiesz bo to ratowanie dla mnie nie ma sensu. Jeśli nie masz dobrego zestawu kina domowego do do tv najlepszym wyjściem będzie soundbar z subem i dodatkowymi głośniczkami. Ja już tyle różnych połączeń do tv próbowałem i nawet teraz mam 3 różne zestawy w mieszkaniu Pierwszy stereo w dużym pokoju, wartości licząc po cenach z salonu ponad 40tys zł, w sypialni mały zestaw all in one i w trzecim pokoju tani soundbar Polka. Miałem też wcześniej kolumienki aktywne Kef LSX. Wnioski takie : dzwięk z tv zdecydowanie najlepiej brzmi z soundbara. Ten zestaw za 40 tys.zł bardzo dobrze brzmi jak dla mnie w stereo, ale do tv nie byłem za bardzo zadowolony, do tego stopnia, że obecnie idzie dźwięk z samego tv i mocno się zastanawiam nad tym Samsungiem, bo i tv mam z tych nowych samsungów. Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 41 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Wiesz bo to ratowanie dla mnie nie ma sensu. Jeśli nie masz dobrego zestawu kina domowego do do tv najlepszym wyjściem będzie soundbar z subem i dodatkowymi głośniczkami. Ja już tyle różnych połączeń do tv próbowałem i nawet teraz mam 3 różne zestawy w mieszkaniu Pierwszy stereo w dużym pokoju, wartości licząc po cenach z salonu ponad 40tys zł, w sypialni mały zestaw all in one i w trzecim pokoju tani soundbar Polka. Miałem też wcześniej kolumienki aktywne Kef LSX. Wnioski takie : dzwięk z tv zdecydowanie najlepiej brzmi z soundbara. Ten zestaw za 40 tys.zł bardzo dobrze brzmi jak dla mnie w stereo, ale do tv nie byłem za bardzo zadowolony, do tego stopnia, że obecnie idzie dźwięk z samego tv i mocno się zastanawiam nad tym Samsungiem, bo i tv mam z tych nowych samsungów. Zgadzam się z tobą. Żadne stereo nie zastąpi kina domowego czy też soundbara i w drugą stronę podobnie. Aczkolwiek ja na swoim soundbarze słucham muzyki bo nie mam stereo i źle to nie brzmi. A teraz wychodzą wydania BD Audio z Atmos i przyznam, że muzyka wielokanałowa to majstersztyk. A stereo na słuchawkach. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts