Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, il Dottore napisał:

Mi zależy na 100% bezprzewodowych tylnych głośnikach - i JBL Bar pięknie to rozwiązuje. 

Zdaję sobie sprawę, że to będzie kompromis nawet wobec mojego obecnego mini KD ale jest to cena, którą chętnie zapłacę. 

Niewątpliwie JBL w tej chwili oferuje satelitki w pełni bezprzewodowe.
Bo niestety wszystkie bezprzewodowe wymagają jednak połączenia przewodami sieciowymi. tyle, że przewód nie musi lecieć po suficie czy też przez cały salon po podłodze.
Co prawda w moim przypadku stoją na stojakach a przewody estetycznie ukryte w stojaku ale i tak to niestety nadal wymaga przewodów.

Napisano
51 minut temu, Gumowe Ucho napisał:

Przecież stereo już jest.

Które może zagrać lepiej muzykę od soundbara pod warunkiem, że pokój jest przyjazny akustycznie. Dialogi i efekty dźwiękowe w filmach będą na korzyść soundbara. Sprawdzałem u siebie w salonie, który ma nieco ponad 25m2 i kiepską akustykę kilka zestawów stereo i do filmów znacznie tańszy soundbar się lepiej sprawdza. 

Napisano
6 minut temu, soberowy napisał:

do filmów znacznie tańszy soundbar się lepiej sprawdza. 

Ale bez satelit nie pokaże efektów przestrzennych. Jednak tylko tak sobie gdybam. Soundbarów słuchałem tylko w sklepie.

Znaczy - miałem kiedyś soundbar Sony z subem, ale tylko przez jeden dzień. :) Dostałem za darmo do TV Sony. A że już miałem ampli i zestaw 5.1, to wystawiłem na znany portal aukcyjny. Przyjechał jakiś Serb, zapłacił i zabiera. Ja mu mówię: "weź chociaż pudełko otwórz, sprawdź co tam jest w środku", bo ja nawet pudełka nie otwierałem. A gość na to: "nie trzeba, ufam ci!". 
Zabrał pudło i tyle miałem soundbar. :) 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Gumowe Ucho napisał:

Przecież stereo już jest.

A gdzie jest napisane , że już jest u autora tematu?

On chce soundbar .

Stereo to mam ja i do tv wolę soundbar, a kino mi kompletnie nie pasuje. A i ja nie proszę o rady, bo sam wiem czego potrzebuję, rady tylko dla autora tematu.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski