Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No nowy model X2800. 

Cena wyższa i dokładnie to samo było z X2800 jak wchodził. Znacznie wyżej od 2700. Mało tego z racji że X1800 wyszedł poźniej to bbył droższy od 2800. To taka polityka. Nowy to drożej żeby starsze wyjechały. Wiec trzeba poczekać.

Swoją droga jest już test w Audio? Bodajże. No pisali że to jest to samo.

Zamiast wbudowanego Tunera zyskano kolejne analogowe wejscie "TUNER" 💪

Napisano
Dnia 6.09.2025 o 10:19, Piotr Sonido napisał:

No nowy model X2800. 

Cena wyższa i dokładnie to samo było z X2800 jak wchodził. Znacznie wyżej od 2700. Mało tego z racji że X1800 wyszedł poźniej to bbył droższy od 2800. To taka polityka. Nowy to drożej żeby starsze wyjechały. Wiec trzeba poczekać.

Swoją droga jest już test w Audio? Bodajże. No pisali że to jest to samo.

Zamiast wbudowanego Tunera zyskano kolejne analogowe wejscie "TUNER" 💪

Nie znalazłem testu a jedynie zapowiedź , ale też niezbyt dokładnie szukałem 😁. Znalazłem jeszcze jedną różnicę w stosunku do AVR-X2800H a mianowicie Channel Level Monitoring – podgląd w czasie rzeczywistym poziomów głośników bezpośrednio na ekranie telewizora. Nie jestem pewien czy funkcje dla graczy (VRR, ALLM, QFT)  są dostępne w AVX2800H,  w AVC są. Być może to po prostu uzupełnienie bieżącej oferty.  A z drugiej strony aktualna oferta jest na rynku od dłuższego czasu, więc równie dobrze może to być zapowiedź odświeżenia linii amplitunerów i wzmacniaczy wielokanałowych ...

No i zakładając potencjalną dominację wzmacniaczy KD na rynku , pasuje rozglądać się za jakimś tunerem FM/DAB . Co prawda ten AVC posiada radio internetowe ,jednak moim zdaniem , skromnym, wolę wbudowany tuner FM/DAB. No ale każdy lubi coś innego. Natomiast podaż tunerów radiowych ( zwykle są to FM/DAB/ radio internetowe ) na rynku jest raczej mizerna .

Napisano
Dnia 6.09.2025 o 20:26, Gumowe Ucho napisał:

To dla purystów. Wszystko musi być osobno w klockach 😄 CD, gramofon, tuner…

Dokładnie ! 

Zaraz w sobnym urządzeniu będa dekodery Dolby i DTS, Że niby producent nie ma do tego ile tamci liczą sobie za licencje. 

Albo osobno końcówki mocy do takiego amplitunera. Phi.

Chwile. To już mamy :D

Dnia 8.09.2025 o 09:01, Iron napisał:

Znalazłem jeszcze jedną różnicę w stosunku do AVR-X2800H a mianowicie Channel Level Monitoring – podgląd w czasie rzeczywistym poziomów głośników bezpośrednio na ekranie telewizora

nie rozumiem jak to ma działać i co robić. 

Napisano
1 minutę temu, PanKlor napisał:

Wyświetlać skaczące kreski dla każdego z kanałów pewnie. 

W sensie oglądam film i mam na ekranie poziom w kreskach? Dla testów? Hmmmm no może? Ale w filmie? 

Widzę sens jedynie w tym że producent jawnie przyznaje że jego dzwiek testowy nie oddaje pełnego pasma przez co użytkownik podczas testów musi skorygować poziom dzwieku którego kanału.