Iron Napisano 5 września Napisano 5 września (edytowany) Czy ktoś wie cokolwiek ma temat tej nowosci Denona? W zasadzie wygląda jak pozbawiony tunera FM AVR -X2800H. Ale cena jest wyzsza, więc pewnie jest więcej róznic. https://www.denon.com/en/product/av-receivers/avc-x2850h/AVCX2850H.html Edytowano 5 września przez Iron Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 września Napisano 6 września No nowy model X2800. Cena wyższa i dokładnie to samo było z X2800 jak wchodził. Znacznie wyżej od 2700. Mało tego z racji że X1800 wyszedł poźniej to bbył droższy od 2800. To taka polityka. Nowy to drożej żeby starsze wyjechały. Wiec trzeba poczekać. Swoją droga jest już test w Audio? Bodajże. No pisali że to jest to samo. Zamiast wbudowanego Tunera zyskano kolejne analogowe wejscie "TUNER" 💪 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Sobota o 18:26 Napisano Sobota o 18:26 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zamiast wbudowanego Tunera zyskano kolejne analogowe wejscie "TUNER" 💪 To dla purystów. Wszystko musi być osobno w klockach 😄 CD, gramofon, tuner… 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Niedziela o 20:30 Napisano Niedziela o 20:30 Ogólnie to mam wrażenie, że amplitunery coś drogie są jak tak patrzy się na kurs euro/dolara, chyba, że już powoli przygotowywanie się na black friday. 1 Odpisz, cytując
Iron Napisano Poniedziałek o 07:01 Autor Napisano Poniedziałek o 07:01 Dnia 6.09.2025 o 10:19, Piotr Sonido napisał: No nowy model X2800. Cena wyższa i dokładnie to samo było z X2800 jak wchodził. Znacznie wyżej od 2700. Mało tego z racji że X1800 wyszedł poźniej to bbył droższy od 2800. To taka polityka. Nowy to drożej żeby starsze wyjechały. Wiec trzeba poczekać. Swoją droga jest już test w Audio? Bodajże. No pisali że to jest to samo. Zamiast wbudowanego Tunera zyskano kolejne analogowe wejscie "TUNER" 💪 Nie znalazłem testu a jedynie zapowiedź , ale też niezbyt dokładnie szukałem 😁. Znalazłem jeszcze jedną różnicę w stosunku do AVR-X2800H a mianowicie Channel Level Monitoring – podgląd w czasie rzeczywistym poziomów głośników bezpośrednio na ekranie telewizora. Nie jestem pewien czy funkcje dla graczy (VRR, ALLM, QFT) są dostępne w AVX2800H, w AVC są. Być może to po prostu uzupełnienie bieżącej oferty. A z drugiej strony aktualna oferta jest na rynku od dłuższego czasu, więc równie dobrze może to być zapowiedź odświeżenia linii amplitunerów i wzmacniaczy wielokanałowych ... No i zakładając potencjalną dominację wzmacniaczy KD na rynku , pasuje rozglądać się za jakimś tunerem FM/DAB . Co prawda ten AVC posiada radio internetowe ,jednak moim zdaniem , skromnym, wolę wbudowany tuner FM/DAB. No ale każdy lubi coś innego. Natomiast podaż tunerów radiowych ( zwykle są to FM/DAB/ radio internetowe ) na rynku jest raczej mizerna . 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 6.09.2025 o 20:26, Gumowe Ucho napisał: To dla purystów. Wszystko musi być osobno w klockach 😄 CD, gramofon, tuner… Dokładnie ! Zaraz w sobnym urządzeniu będa dekodery Dolby i DTS, Że niby producent nie ma do tego ile tamci liczą sobie za licencje. Albo osobno końcówki mocy do takiego amplitunera. Phi. Chwile. To już mamy Dnia 8.09.2025 o 09:01, Iron napisał: Znalazłem jeszcze jedną różnicę w stosunku do AVR-X2800H a mianowicie Channel Level Monitoring – podgląd w czasie rzeczywistym poziomów głośników bezpośrednio na ekranie telewizora nie rozumiem jak to ma działać i co robić. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: nie rozumiem jak to ma działać i co robić. Wyświetlać skaczące kreski dla każdego z kanałów pewnie. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, PanKlor napisał: Wyświetlać skaczące kreski dla każdego z kanałów pewnie. W sensie oglądam film i mam na ekranie poziom w kreskach? Dla testów? Hmmmm no może? Ale w filmie? Widzę sens jedynie w tym że producent jawnie przyznaje że jego dzwiek testowy nie oddaje pełnego pasma przez co użytkownik podczas testów musi skorygować poziom dzwieku którego kanału. Odpisz, cytując
Recommended Posts