Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć wszystkim. 

Planuję zakup kina domowego 5.1 i zastanawiam się jakie będzie najkorzystniejsze rozstawienie w tym pokoju? Niby wielkiego pola do manewru nie ma, ale może wymyślicie coś lepszego niż ja. Pokój będzie remontowany, więc meble i telewizor mogę ustawić dowolnie. Dzięki.

Beztytuu.png.1663e4731fb30e6ee73109e2104b345e.png

Edytowano przez viktor
Napisano

TV na ścianie po lewej (3 metry). Kanapa w odległości takiej żeby kąt ktory stworzy glowa słuchacza i kolumny LR wynosił ok 45 stopni. Kolumny sprobuj ustawić ok pol metra kd sciany tylnej i bocznych. Surround na ścianach po prawej oraz lewej stronie, lekko za kanapą. Odległościami sie nie przejmuj, istotne sa kąty. 

Subwoofer tam gdzie mozesz. Wyjdzie w praniu gdzie zagra najlepiej. 

Jak robisz remont to pomyśl o 2 albo 4 głośnikach sufitowych. Jak nie teraz to na przyszłość. 

Napisano

Ja bym raczej postawił na ścianę z oknem.

Raz ,że szerzej rozstawisz kolumny.Pozwoli to usiąść dalej niż 2 metry od zestawu...

Dwa Jak postawisz kolumny te pół metra od ściany z oknem a na niej będą zasłony to załatwisz odbicia od tej ściany I dasz kolumnom oddychać.

Trzy pozbędziesz się problemu z surround. Bo prostu powiesisz je normalnie na ścianie...