Artur Charicki Napisano wczoraj o 08:33 Napisano wczoraj o 08:33 1 godzinę temu, tmnich napisał: WiiM Ultra jako transport po USB jest genialny. U mnie laptop wygryzł ultra połączony do tego samego DACa. Z ciekawości też podłączyłem WiiM mini zasilany z powerbanka i gra lepiej od Ultra. Przynajmniej dla mnie i z moimi klamotami 🙂 Przedwzmacniacz do końcówki też jest słaby w ultra. Kupiłem go żeby zastąpić lapka po USB z DACiem bo do tej pory uwarzyłem że transport nie gra ale ultra się nie obronił. Leży w szafie. Odpisz, cytując
tmnich Napisano wczoraj o 08:47 Napisano wczoraj o 08:47 3 minuty temu, Artur Charicki napisał: U mnie laptop wygryzł ultra połączony do tego samego DACa. Z ciekawości też podłączyłem WiiM mini zasilany z powerbanka i gra lepiej od Ultra. Przynajmniej dla mnie i z moimi klamotami 🙂 Przedwzmacniacz do końcówki też jest słaby w ultra. Kupiłem go żeby zastąpić lapka po USB z DACiem bo do tej pory uwarzyłem że transport nie gra ale ultra się nie obronił. Leży w szafie. Tez kupiłem WiiM Ultra tylko i wyłącznie jako transport po USB. Podłączając iPad jako transport po USB do DAC i korzystając z Tidal oraz w WiiM Ultra nie słyszałem różnicy, dlatego został WiiM, ponieważ jest funkcjonalny i śmiesznie tani, niecałe 1,4 k. Zastanawiałem się nad Eversolo T8, ale przez ograniczenia Androida chwile się wstrzymam, ponieważ mam doświadczenia z flagowymi modelami od Eversolo, A8 i A10, które posiadałem i je sprzedałem.... Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 22 godziny temu, Mar_Wal napisał: Jak faktycznie dojedzie we wtorek to wyjdzie 12 dni. Będzie jutro mój warmer. Właśnie FedEx potwierdził dostawę na 2/12. Zobaczymy jak się zgra 3 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 5 godzin temu, Mar_Wal napisał: Będzie jutro mój warmer. Właśnie FedEx potwierdził dostawę na 2/12. Zobaczymy jak się zgra Czekamy! Mojego nawet jeszcze nie wysłali 🥲 Edytowano 17 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Mar_Wal napisał: Kiedy zamówienie opłaciłeś? W czwartek w zeszłym tyg. i dzisiaj mi napisali, że proszę o kilka dni cierpliwości. Pewnie czekają na dostawe Edytowano 14 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 8 godzin temu, mateolo2 napisał: W czwartek w zeszłym tyg. i dzisiaj mi napisali, że proszę o kilka dni cierpliwości. Pewnie czekają na dostawe U mnie po zakupie 20/11 dostałem od razu info ze sklepu że jest "ready to ship" a wiadomośc z trackingiem dopiero 26/11. A takie potw. ze sklepu dali? Odpisz, cytując
tmnich Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 56 minut temu, Mar_Wal napisał: U mnie po zakupie 20/11 dostałem od razu info ze sklepu że jest "ready to ship" a wiadomośc z trackingiem dopiero 26/11. A takie potw. ze sklepu dali? Standard, mnie tez odpisali że potrzebują kilku dni 🙂 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Mar_Wal napisał: U mnie po zakupie 20/11 dostałem od razu info ze sklepu że jest "ready to ship" a wiadomośc z trackingiem dopiero 26/11. A takie potw. ze sklepu dali? Dali Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu to nadzieja w Panu że pójdzie podobnym trybem. Dziś 12:00 - 16:00 się FedEx zaanonsował. Napięcie rośnie Przysłowiowe emocje jak na rybach 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Mar_Wal napisał: to nadzieja w Panu że pójdzie podobnym trybem. Dziś 12:00 - 16:00 się FedEx zaanonsował. Napięcie rośnie Przysłowiowe emocje jak na rybach Nie dziwię się haha! Odpisz, cytując
tmnich Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) W tym roku może być ciężko… Hello. Thank you so much for your support and your confirmation that you are willing to wait. Yes, we will ship out your order this year. And we will send you the email notification about the tracking number once it is shipped. Kolejna wiadomość 😉 Edytowano 4 godziny temu przez tmnich Odpisz, cytując
d00 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Na pewno nie zmieni to na tyle dźwięku, co zmieniłyby nowe kolumny. Ja tam się najbardziej jaram gdy testuję kolumny. DAC to kwestia może 5% brzmienia. Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Kolumny mi akurat w zasadzie odpowiadają. Potrzeba było trochę "pieprzu" do całości jeżeli chodzi o brzmienie i trochę zwykłej ludzkiej (takiej rzekłbym chłopięcej nawet pomimo prawie 5 krzyżyków) radości z nowej zabawki 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, d00 napisał: Na pewno nie zmieni to na tyle dźwięku, co zmieniłyby nowe kolumny. Ja tam się najbardziej jaram gdy testuję kolumny. DAC to kwestia może 5% brzmienia. Znowu te same bzdury ? prosty przykład, Moj system gdzie tylko DAC lub streamer z DAC został zmieniony, próbka tych samych utworów plus pliki z NAS System: Pylon Diamond 28 MK2 + M5SI + Tellurium Q Black II Speaker + Qed Performance Audio 40i RCA Eversolo A8 dźwięk wzorcowy od tego porównuje. Node 2024, różnica słyszalna bardzo, na niekorzyść NODE WiiM Ultra to samo Wiim Ultra + Topping D70 Pro Octo, to samo, aczkolwiek dużo lepiej niż Node 2024 i WiiM Ultra Eversolo A10, różnica w każdym aspekcie, soczysty bas, lepsze wokale WiiM Ultra + K13 R2R , gorzej niż A10 zbliża się do A8, lepiej niż WiiM Ultra i Node 2024, DAC w M5SI lepiej od WiiM Ultra i Node 2024, gorzej w porównaniu z innymi konfiguracjami. Podsumowując, zmiana tylko streamera lub DAC( transport WiiM Ultra lub iPad po USB do DAC) w systemie powoduje istotna różnicę w dźwięku. Odpisz, cytując
d00 Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu 2 godziny temu, tmnich napisał: Znowu te same bzdury ? prosty przykład, Moj system gdzie tylko DAC lub streamer z DAC został zmieniony, próbka tych samych utworów plus pliki z NAS System: Pylon Diamond 28 MK2 + M5SI + Tellurium Q Black II Speaker + Qed Performance Audio 40i RCA Eversolo A8 dźwięk wzorcowy od tego porównuje. Node 2024, różnica słyszalna bardzo, na niekorzyść NODE WiiM Ultra to samo Wiim Ultra + Topping D70 Pro Octo, to samo, aczkolwiek dużo lepiej niż Node 2024 i WiiM Ultra Eversolo A10, różnica w każdym aspekcie, soczysty bas, lepsze wokale WiiM Ultra + K13 R2R , gorzej niż A10 zbliża się do A8, lepiej niż WiiM Ultra i Node 2024, DAC w M5SI lepiej od WiiM Ultra i Node 2024, gorzej w porównaniu z innymi konfiguracjami. Podsumowując, zmiana tylko streamera lub DAC( transport WiiM Ultra lub iPad po USB do DAC) w systemie powoduje istotna różnicę w dźwięku. Słyszalna. A czy w pomiarach jakichkolwiek to wychodzi? Niestety, ale jako ludzie jesteśmy bardzo podatni na sterowanie nas za pomocą własnej psychiki (tu należą zmysły - także słuch). Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu 2 godziny temu, tmnich napisał: Znowu te same bzdury ? prosty przykład, Moj system gdzie tylko DAC lub streamer z DAC został zmieniony, próbka tych samych utworów plus pliki z NAS System: Pylon Diamond 28 MK2 + M5SI + Tellurium Q Black II Speaker + Qed Performance Audio 40i RCA Eversolo A8 dźwięk wzorcowy od tego porównuje. Node 2024, różnica słyszalna bardzo, na niekorzyść NODE WiiM Ultra to samo Wiim Ultra + Topping D70 Pro Octo, to samo, aczkolwiek dużo lepiej niż Node 2024 i WiiM Ultra Eversolo A10, różnica w każdym aspekcie, soczysty bas, lepsze wokale WiiM Ultra + K13 R2R , gorzej niż A10 zbliża się do A8, lepiej niż WiiM Ultra i Node 2024, DAC w M5SI lepiej od WiiM Ultra i Node 2024, gorzej w porównaniu z innymi konfiguracjami. Podsumowując, zmiana tylko streamera lub DAC( transport WiiM Ultra lub iPad po USB do DAC) w systemie powoduje istotna różnicę w dźwięku. Przed chwilą, maciek72 napisał: 2 godziny temu, tmnich napisał: Znowu te same bzdury ? prosty przykład, Moj system gdzie tylko DAC lub streamer z DAC został zmieniony, próbka tych samych utworów plus pliki z NAS System: Pylon Diamond 28 MK2 + M5SI + Tellurium Q Black II Speaker + Qed Performance Audio 40i RCA Eversolo A8 dźwięk wzorcowy od tego porównuje. Node 2024, różnica słyszalna bardzo, na niekorzyść NODE WiiM Ultra to samo Wiim Ultra + Topping D70 Pro Octo, to samo, aczkolwiek dużo lepiej niż Node 2024 i WiiM Ultra Eversolo A10, różnica w każdym aspekcie, soczysty bas, lepsze wokale WiiM Ultra + K13 R2R , gorzej niż A10 zbliża się do A8, lepiej niż WiiM Ultra i Node 2024, DAC w M5SI lepiej od WiiM Ultra i Node 2024, gorzej w porównaniu z innymi konfiguracjami. Podsumowując, zmiana tylko streamera lub DAC( transport WiiM Ultra lub iPad po USB do DAC) w systemie powoduje istotna różnicę w dźwięku. Expand Podkreśl , że ta są tylko Twoje odczucia i wrażenia , w Twojej konfiguracji i w Twoim pokoju . Takie opinie są mało miarodajne Odpisz, cytując
tmnich Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 2 minuty temu, d00 napisał: Słyszalna. A czy w pomiarach jakichkolwiek to wychodzi? Niestety, ale jako ludzie jesteśmy bardzo podatni na sterowanie nas za pomocą własnej psychiki (tu należą zmysły - także słuch). Co może wyjść w pomiarach ??? że DAC na sabre gra inaczej od AKM to jest chyba oczywiste, że dobra implementacja z odpowiednim zasilaniem robi robotę to też oczywiste i właśnie takie cechy DAC lub streamera powodują tą różnice w dźwięku, a nie 5%, (może 13,57% lub 47% ciekawe jakim pomiarem to zmierzyłeś) skończmy te opary absurdu i skoncentrujmy się na temacie tego wątku czyli Fiio K13R2R. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu (edytowany) 4 godziny temu, tmnich napisał: W tym roku może być ciężko… Hello. Thank you so much for your support and your confirmation that you are willing to wait. Yes, we will ship out your order this year. And we will send you the email notification about the tracking number once it is shipped. Kolejna wiadomość 😉 Uu, mi napisali, że w ciągu kilku dni wyślą. Kiedy złożyłeś zamówienie? Edytowano 3 minuty temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
Recommended Posts