pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, Kraft napisał: To jak masz ustawione? Jaki kolor? Zielony, czyli po angielsku. A i tak mam łatwiej z Dual Concentric. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 21 minut temu, Mar_Wal napisał: problem z chwilowym zanikiem dźwięku występuję również gdy włączam do gniazda obok Warmera lampki nocnej Jak będziesz zelektryzowany to przeskok iskry na dowolny bolec uziemiający, w dowolnym gniazdku pewnie też spowoduje chwilowe zatrzymanie dźwięku... przynajmniej ja tak mam nie przejmowałbym się tym za bardzo Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, il Dottore napisał: Ale tam nie ma ani słowa o tym że każdy R2R gra tak samo. Skąd to wygrzebałeś? Albo wydłubałeś? Albo wyssałeś? No skąd? Czas się przyznać do braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Cały czas Ci to powtarzam, tylko że kulturalnie 😉 Jeżeli R2R nie grają tak samo, to nie są doskonałe - a wszak właśnie to usiłujesz udowodnić. A jak nie są doskonałe, to może ΔΣ jednak grają lepiej. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 6 minut temu, pairtick napisał: nie są doskonałe - a wszak właśnie to usiłujesz udowodnić. Nie mówię, że są doskonałe (choć są ). Mówię tylko, że jedynie technologia R2R daje Ci szansę na słuchanie muzyki bez zniekształceń powodowanych przez delta/sigma. A to z kolei szansa na dobry dźwięk. Nie ciepły, nie słodki, nie gładki, tylko PRAWDZIWY. Szansa, ale nie pewność. Odpisz, cytując
P-na Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Czy w ustawieniach aplikacji ASIO4ALL widzi FIIO K13R2R bo WASAPI widzi. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 37 minut temu, il Dottore napisał: to z kolei szansa na dobry dźwięk. Nie ciepły, nie słodki, nie gładki, tylko PRAWDZIWY. Tez podobnie to widzę 👍 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Mar_Wal napisał: Raz jeszcze wielkie dzięki @mateolo2 za zaangażowanie. Ja w tematach prądowych jestem zielony. Faktycznie musze pobawić się z podłączaniem audio do innych obwodów, bo to tylko wchodzi w grę ew. jakiś DC blocker wpiąć. Teraz jeszcze nasunęła mi się jedna uwaga myśl. Tak jak można uważać włączenie rolety, czy np. odkurzacza za ciężkie urządzenia dla sieci tak problem z chwilowym zanikiem dźwięku występuję również gdy włączam do gniazda obok Warmera lampki nocnej (metrowa listwa led - więc raczej nie za bardzo obciążająca sieć). Całe audio mam podłączone do gniazd w ścianie (bateria 5 podwójnych gniazd obok siebie, każdy sprzęt w innym gniazdku). Fuck to dziwne! a masz jakąś starą instalację elektryczną, wszystko jest poprawnie uziemione? Bo żeby lampka powodowała spadek napięcia to niemożliwe. Edytowano 7 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Funkiel nowka dom. 5ty rok idzie, ale może majster cos schrzanił... Przegląd instalacji mam niebawem to przegadam temat z elektrykiem, może coś wymyśli. Przed chwilą byłem zajrzeć do szafki bezpiecznikowej i na obwodzie z gniazdkami mam 2 szt. rolet tylko. Może bym je przepiął na inny obwód i miałbym dedykowany obwód pod audio 🤪 o ile to się da teraz... A póki co kupilem filtry ferrytowe na kable. Nic nie kosztuje prawie a może cuś pomoże 😉 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, Mar_Wal napisał: Funkiel nowka dom. 5ty rok idzie, ale może majster cos schrzanił... Przegląd instalacji mam niebawem to przegadam temat z elektrykiem, może coś wymyśli. Przed chwilą byłem zajrzeć do szafki bezpiecznikowej i na obwodzie z gniazdkami mam 2 szt. rolet tylko. Może bym je przepiął na inny obwód i miałbym dedykowany obwód pod audio 🤪 o ile to się da teraz... A póki co kupilem filtry ferrytowe na kable. Nic nie kosztuje prawie a może cuś pomoże 😉 A rozumiem, że jak gra wzmacniacz i dmp a6 to nie przerywało kiedy włączałeś rolety. Dzieje się to tylko z warmerem? Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, mateolo2 napisał: A rozumiem, że jak gra wzmacniacz i dmp a6 to nie przerywało kiedy włączałeś rolety. Dzieje się to tylko z warmerem? Dokładnie tak. Temat pojawił się po podłączeniu warmera. Nie dość, że cieplak to jeszcze wrażliwiec jeden 😉 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 12 minut temu, Mar_Wal napisał: Dokładnie tak. Temat pojawił się po podłączeniu warmera. Nie dość, że cieplak to jeszcze wrażliwiec jeden 😉 Może coś z Twoim egzemplarzem jest nie tak, nie wiem. Wydaje mi się, że najsensowniej w Twoim wypadku kupić u jakiegoś Tomanka czy Tagi dc blocker, sprawdzić czy pomoże, a jak nie to odesłać. Filtry ferrytowe czy filtry emi/rfi tu nie pomogą. Edytowano 6 godzin temu przez mateolo2 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 41 minut temu, mateolo2 napisał: Fuck to dziwne! a masz jakąś starą instalację elektryczną, wszystko jest poprawnie uziemione? Bo żeby lampka powodowała spadek napięcia to niemożliwe. Raczej żaden spadek, niektóre klocki są wrażliwe na elektryzowanie sie po uziemieniu dostają iskrę i tyle filozofii w tym 🙃 jak go dotykać naelektryzowaną ręką to obstawiam ze to samo zrobi 11 minut temu, mateolo2 napisał: Może coś z Twoim egzemplarzem jest nie tak, nie wiem. Wydaje mi się, że najsensowniej w Twoim wypadku kupić u jakiegoś Tomanka czy Tagi dc blocker, sprawdzić czy pomoże, a jak nie to odesłać. Filtry ferrytowe czy filtry emi/rfi tu nie pomogą. Proponuję egzorcyste, to może być zue 😀 30 minut temu, Mar_Wal napisał: Przegląd instalacji mam niebawem to przegadam temat z elektrykiem, może coś wymyśli. A to zawsze dobry kierunek, sprawdź koniecznie, jakby faktycznie cos było nie tak Edytowano 6 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, marcinmarcin napisał: Proponuję egzorcyste, to może być zue 😀 To też może być droga 😉 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Mar_Wal napisał: To też może być droga 😉 A taka prosta sprawa jaką możesz zrobić. Próbowałeś się połączyć np USB? Nie coaxem Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Mar_Wal napisał: Funkiel nowka dom. Grunt żeby dach nie przeciekał. Odpisz, cytując
Recommended Posts