Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
29 minut temu, bartleby napisał:

Czy ten Warmer po wyłączeniu podtrzymuje jakoś napięcie na drabince? Czy ktoś sprawdzał czy ciągnie prąd z gniazdka po wyłączeniu? Generalnie daców r2r nie powinno się wyłączać, a średnio mi się widzi, żeby mi świecił po nocach (żona!). W sumie to samo pytanie o K13 w standby.

Śmiało wyłączaj. Nie przejmuj się tym. 

Napisano
38 minut temu, mateolo2 napisał:

Warmer nie ma standby

Dlatego pytałem czy ktoś sprawdził czy jednak nie bierze trochę prądu dla podtrzymania gotowości drabinki. Ja nie mogę podejść żeby włączać rzeczy z palca, więc mam je włączane gniazdkiem na pilota i to może być problem. Takiego Denafripsa po prostu nigdy się nie wyłącza, ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer.

Napisano

Użytkownicy są wprowadzani w błąd , gdyż ogólnie elektronika (podzespoły) osiągają optymalne parametry przy ok. 35-40 st. o czym kiedyś wspominano podczas opisów-testów 15-20 lat wstecz.

Co do K13 polecam podkleić stopki pod niego temperatura spada o ok.4 st. (tak wyszło testując mego).

Nigdzie w testach nie wspomina się o kolosalnej wadzie - wyłącznik przy gnieździe IEC zasłania wtyczka kabla i tylko wykałaczką ktoś go wyłączy w dodatku wtyczka napiera na anteną Bluetooth chcąc ją złamać. 

Napisano
34 minuty temu, bartleby napisał:

ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer.

Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂

Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. 

Napisano
1 minutę temu, tmnich napisał:

Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂

Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. 

No właśnie do podświetlania tych wskaźników piję pisząc o 'wielkiej lampie' - lubię spać w ciemności. Mam zaklejone diody w routerze 😆