mateolo2 Napisano wczoraj o 15:35 Napisano wczoraj o 15:35 29 minut temu, bartleby napisał: Czy ten Warmer po wyłączeniu podtrzymuje jakoś napięcie na drabince? Czy ktoś sprawdzał czy ciągnie prąd z gniazdka po wyłączeniu? Generalnie daców r2r nie powinno się wyłączać, a średnio mi się widzi, żeby mi świecił po nocach (żona!). W sumie to samo pytanie o K13 w standby. Śmiało wyłączaj. Nie przejmuj się tym. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 16:54 Napisano wczoraj o 16:54 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Śmiało wyłączaj. Nie przejmuj się tym. R2R zazwyczaj zaczynają grać dobrze jakieś 2 godziny po twardym włączeniu. Dlatego najlepiej trzymać na standby, który daje prąd na drabinkę. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano wczoraj o 17:32 Napisano wczoraj o 17:32 37 minut temu, marcinmarcin napisał: R2R zazwyczaj zaczynają grać dobrze jakieś 2 godziny po twardym włączeniu. Dlatego najlepiej trzymać na standby, który daje prąd na drabinkę. Warmer nie ma standby Odpisz, cytując
bartleby Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 38 minut temu, mateolo2 napisał: Warmer nie ma standby Dlatego pytałem czy ktoś sprawdził czy jednak nie bierze trochę prądu dla podtrzymania gotowości drabinki. Ja nie mogę podejść żeby włączać rzeczy z palca, więc mam je włączane gniazdkiem na pilota i to może być problem. Takiego Denafripsa po prostu nigdy się nie wyłącza, ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer. Odpisz, cytując
P-na Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Użytkownicy są wprowadzani w błąd , gdyż ogólnie elektronika (podzespoły) osiągają optymalne parametry przy ok. 35-40 st. o czym kiedyś wspominano podczas opisów-testów 15-20 lat wstecz. Co do K13 polecam podkleić stopki pod niego temperatura spada o ok.4 st. (tak wyszło testując mego). Nigdzie w testach nie wspomina się o kolosalnej wadzie - wyłącznik przy gnieździe IEC zasłania wtyczka kabla i tylko wykałaczką ktoś go wyłączy w dodatku wtyczka napiera na anteną Bluetooth chcąc ją złamać. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 34 minuty temu, bartleby napisał: ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer. Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂 Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. 1 Odpisz, cytując
bartleby Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂 Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. No właśnie do podświetlania tych wskaźników piję pisząc o 'wielkiej lampie' - lubię spać w ciemności. Mam zaklejone diody w routerze 😆 Odpisz, cytując
P-na Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Eeee ja jak zasypiam to powieki zamykam Odpisz, cytując
bartleby Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 2 minuty temu, P-na napisał: Eeee ja jak zasypiam to powieki zamykam Jedni słyszą audiofilskie bezpieczniki, a inni widzą Warmera z zamkniętymi oczami Odpisz, cytując
leoś Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 6 godzin temu, krupczatnik napisał: Witam. Czy jest szansa na małe podsumowanie tytułowego daca,zastanawiam się czy hype z nim związany jest uzasadniony. Obecnie używam daca od eversolo model z6 na zmianę z rdac z zasilaniem liniowym od teddiego pardo,wzmacniacz to Baltlab epoca 2 oraz kolumny Diapason ares. Chciałem spróbować czegoś odmiennego w brzmieniu i na papierze warmer spełnia te warunki idealnie pytanie czy warto. Biorę pod uwagę również denafripsa enyo 15 th ewentualnie coś z Audio gd zastanawiam się czy uzasadnione będzie do nich dozbierać funduszy czy brać już wspomnianego warmera a wiemy że pośpiech to nie zawsze najlepszy doradca w audio. Pozdrawiam Miałem podobny dylemat ( nawet miałem rdaca 15 lat) ale ok , do rzeczy . Zamówiłem Warmera ze świadomością że ma rezystory o rzad wielkości mniej precyzyjne od Denafripsa. Warmer na papierze/w pomiarach powinien zostać rozjechany przez Denafripsa, o GD audio już nie wspominąjąc. Ale Warmer ma dla jednych zaletę dla drugich wadę,że wygląda na to ,ze jest nieco odmienny od 99 % dacow za rozsądne pieniądze , ma lampy w buforze,i powinien być bardziej " analogowy: niż większośc daców. To co dla jednych jest analogowe dla innych "zniekształca" dodaje harmoniczne i tak dalej. Jak to wygląda w praktyce to się okaże. Reasumując zamówiłem tego cieplaka bo w cenie z chińskiego sklepu uznałem ,że warto się przekonać, a nie czytać opinie innych . Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Pozostaje zrobić to samo i sprawdzić u siebie tego lampowca od fiio,może nie będzie tragedii 🙂 Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, krupczatnik napisał: Pozostaje zrobić to samo i sprawdzić u siebie tego lampowca od fiio,może nie będzie tragedii 🙂 Polecam ,dotarl dzisiaj, Krótko powiem: naturalność, realizm, świetne wokale żenskie ( A.Obel, T Chapman) , na dole znacznie lepiej niż przez DAC od wiima i lepiej niż dawniej w rdac . Próbowalem tez przez coax z mojego starego CD Onkyo Integra DX 7711 , znaczna różnica , dzwięk gładszy , bardziej analogowy . Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Może jeszcze dziś zdążę zamówić,najpewniej przesyłka dotrze po świętach zobaczymy czy potwierdzą się pozytywne opinie o tym ciekawym dacu Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, krupczatnik napisał: Może jeszcze dziś zdążę zamówić,najpewniej przesyłka dotrze po świętach zobaczymy czy potwierdzą się pozytywne opinie o tym ciekawym dacu Zamówiłem w Chinach ,12 dni trwało wszystko. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, leoś napisał: Zamówiłem w Chinach ,12 dni trwało wszystko. Z Chin jest taniej niż z polskiej dystrybucji? Odpisz, cytując
leoś Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Raf_raf napisał: Z Chin jest taniej niż z polskiej dystrybucji? Raczej tak , sprawdź sklep hifigo. I żeby nie było tak słodko, zamówiłem wersje EU - zresztą są tylko dwie , w każdym razie na 220-240 V , ale kabel zasilajacy dostałem z egzotyczna wtyczką, nie wiem, chyba na Cyprze takie ostatnio widzialem, kabel założyłem swój , ze starych zapasów . Przewód usb tez jest krótki , nie mierzyłem ale chyba z 70 cm , będę wymieniał . Z drugiej strony mogli nie dać wcale.... 1 Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Widziałem na ali za 1600 zł ostatnio, pewnie jeszcze można coś urwać z ceny używając kodów zniżkowych Odpisz, cytując
leoś Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, krupczatnik napisał: Widziałem na ali za 1600 zł ostatnio, pewnie jeszcze można coś urwać z ceny używając kodów zniżkowych Nie używam Ali, rzadko coś kupuje z Chin, zakupilem w sklepie o którym pisałem , płaciłem paypalem znacznie poniżej 1600 PLN. Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Najważniejsze że jest kilka opcji aby zaoszczędzić trochę pieniędzy przy zakupie 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts