mateolo2 Napisano wczoraj o 15:35 Napisano wczoraj o 15:35 29 minut temu, bartleby napisał: Czy ten Warmer po wyłączeniu podtrzymuje jakoś napięcie na drabince? Czy ktoś sprawdzał czy ciągnie prąd z gniazdka po wyłączeniu? Generalnie daców r2r nie powinno się wyłączać, a średnio mi się widzi, żeby mi świecił po nocach (żona!). W sumie to samo pytanie o K13 w standby. Śmiało wyłączaj. Nie przejmuj się tym. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 16:54 Napisano wczoraj o 16:54 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Śmiało wyłączaj. Nie przejmuj się tym. R2R zazwyczaj zaczynają grać dobrze jakieś 2 godziny po twardym włączeniu. Dlatego najlepiej trzymać na standby, który daje prąd na drabinkę. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano wczoraj o 17:32 Napisano wczoraj o 17:32 37 minut temu, marcinmarcin napisał: R2R zazwyczaj zaczynają grać dobrze jakieś 2 godziny po twardym włączeniu. Dlatego najlepiej trzymać na standby, który daje prąd na drabinkę. Warmer nie ma standby Odpisz, cytując
bartleby Napisano wczoraj o 18:20 Napisano wczoraj o 18:20 38 minut temu, mateolo2 napisał: Warmer nie ma standby Dlatego pytałem czy ktoś sprawdził czy jednak nie bierze trochę prądu dla podtrzymania gotowości drabinki. Ja nie mogę podejść żeby włączać rzeczy z palca, więc mam je włączane gniazdkiem na pilota i to może być problem. Takiego Denafripsa po prostu nigdy się nie wyłącza, ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer. Odpisz, cytując
P-na Napisano wczoraj o 18:24 Napisano wczoraj o 18:24 Użytkownicy są wprowadzani w błąd , gdyż ogólnie elektronika (podzespoły) osiągają optymalne parametry przy ok. 35-40 st. o czym kiedyś wspominano podczas opisów-testów 15-20 lat wstecz. Co do K13 polecam podkleić stopki pod niego temperatura spada o ok.4 st. (tak wyszło testując mego). Nigdzie w testach nie wspomina się o kolosalnej wadzie - wyłącznik przy gnieździe IEC zasłania wtyczka kabla i tylko wykałaczką ktoś go wyłączy w dodatku wtyczka napiera na anteną Bluetooth chcąc ją złamać. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 34 minuty temu, bartleby napisał: ale Denafripsy mają maleńkie diody a nie taką lampę jak Warmer. Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂 Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. 1 Odpisz, cytując
bartleby Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Nie zapomnij o podświetleniu wskaźników wychyłowych 🙂 Przy wyłączeniu przyciskiem, warmer ma 0 W, przy włączeniu 24 W, temperatura na zewnątrz górnej obudowy około 55 stopni. No właśnie do podświetlania tych wskaźników piję pisząc o 'wielkiej lampie' - lubię spać w ciemności. Mam zaklejone diody w routerze 😆 Odpisz, cytując
P-na Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Eeee ja jak zasypiam to powieki zamykam Odpisz, cytując
bartleby Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 2 minuty temu, P-na napisał: Eeee ja jak zasypiam to powieki zamykam Jedni słyszą audiofilskie bezpieczniki, a inni widzą Warmera z zamkniętymi oczami Odpisz, cytując
leoś Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, krupczatnik napisał: Witam. Czy jest szansa na małe podsumowanie tytułowego daca,zastanawiam się czy hype z nim związany jest uzasadniony. Obecnie używam daca od eversolo model z6 na zmianę z rdac z zasilaniem liniowym od teddiego pardo,wzmacniacz to Baltlab epoca 2 oraz kolumny Diapason ares. Chciałem spróbować czegoś odmiennego w brzmieniu i na papierze warmer spełnia te warunki idealnie pytanie czy warto. Biorę pod uwagę również denafripsa enyo 15 th ewentualnie coś z Audio gd zastanawiam się czy uzasadnione będzie do nich dozbierać funduszy czy brać już wspomnianego warmera a wiemy że pośpiech to nie zawsze najlepszy doradca w audio. Pozdrawiam Miałem podobny dylemat ( nawet miałem rdaca 15 lat) ale ok , do rzeczy . Zamówiłem Warmera ze świadomością że ma rezystory o rzad wielkości mniej precyzyjne od Denafripsa. Warmer na papierze/w pomiarach powinien zostać rozjechany przez Denafripsa, o GD audio już nie wspominąjąc. Ale Warmer ma dla jednych zaletę dla drugich wadę,że wygląda na to ,ze jest nieco odmienny od 99 % dacow za rozsądne pieniądze , ma lampy w buforze,i powinien być bardziej " analogowy: niż większośc daców. To co dla jednych jest analogowe dla innych "zniekształca" dodaje harmoniczne i tak dalej. Jak to wygląda w praktyce to się okaże. Reasumując zamówiłem tego cieplaka bo w cenie z chińskiego sklepu uznałem ,że warto się przekonać, a nie czytać opinie innych . Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Pozostaje zrobić to samo i sprawdzić u siebie tego lampowca od fiio,może nie będzie tragedii 🙂 Odpisz, cytując
leoś Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, krupczatnik napisał: Pozostaje zrobić to samo i sprawdzić u siebie tego lampowca od fiio,może nie będzie tragedii 🙂 Polecam ,dotarl dzisiaj, Krótko powiem: naturalność, realizm, świetne wokale żenskie ( A.Obel, T Chapman) , na dole znacznie lepiej niż przez DAC od wiima i lepiej niż dawniej w rdac . Próbowalem tez przez coax z mojego starego CD Onkyo Integra DX 7711 , znaczna różnica , dzwięk gładszy , bardziej analogowy . Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Może jeszcze dziś zdążę zamówić,najpewniej przesyłka dotrze po świętach zobaczymy czy potwierdzą się pozytywne opinie o tym ciekawym dacu Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, krupczatnik napisał: Może jeszcze dziś zdążę zamówić,najpewniej przesyłka dotrze po świętach zobaczymy czy potwierdzą się pozytywne opinie o tym ciekawym dacu Zamówiłem w Chinach ,12 dni trwało wszystko. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, leoś napisał: Zamówiłem w Chinach ,12 dni trwało wszystko. Z Chin jest taniej niż z polskiej dystrybucji? Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Raf_raf napisał: Z Chin jest taniej niż z polskiej dystrybucji? Raczej tak , sprawdź sklep hifigo. I żeby nie było tak słodko, zamówiłem wersje EU - zresztą są tylko dwie , w każdym razie na 220-240 V , ale kabel zasilajacy dostałem z egzotyczna wtyczką, nie wiem, chyba na Cyprze takie ostatnio widzialem, kabel założyłem swój , ze starych zapasów . Przewód usb tez jest krótki , nie mierzyłem ale chyba z 70 cm , będę wymieniał . Z drugiej strony mogli nie dać wcale.... 1 Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Widziałem na ali za 1600 zł ostatnio, pewnie jeszcze można coś urwać z ceny używając kodów zniżkowych Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, krupczatnik napisał: Widziałem na ali za 1600 zł ostatnio, pewnie jeszcze można coś urwać z ceny używając kodów zniżkowych Nie używam Ali, rzadko coś kupuje z Chin, zakupilem w sklepie o którym pisałem , płaciłem paypalem znacznie poniżej 1600 PLN. Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Najważniejsze że jest kilka opcji aby zaoszczędzić trochę pieniędzy przy zakupie 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts