mike8585 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) No właśnie mam podłączonego łapka pod USB c z dac ampem topping dx3 pro+ .czy zakupienie konwentera z USB na coaxial i optyczne ma sens no i polecenie wzmaka za pomocą kabli cyfrowych?będzie to lepiej grać? Edytowano 12 godzin temu przez mike8585 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Nie ma to sensu, USB jest dobrym rozwiązaniem Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Dzięki to od Ciebie kupiłem tego Toppinga jak zwykle pełen profesjonalizm suer zapakowane wysyłka błyskawiczna 😉 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, mike8585 napisał: Dzięki to od Ciebie kupiłem tego Toppinga jak zwykle pełen profesjonalizm suer zapakowane wysyłka błyskawiczna 😉 3 godziny temu, mike8585 napisał: Dzięki to od Ciebie kupiłem tego Toppinga jak zwykle pełen profesjonalizm suer zapakowane wysyłka błyskawiczna 😉 A masz jakiś dobry kabel USB pomiędzy tym połączeniem? Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dobry tzn jakiś jest USB b USB c Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 9 godzin temu, mike8585 napisał: No właśnie mam podłączonego łapka pod USB c z dac ampem topping dx3 pro+ .czy zakupienie konwentera z USB na coaxial i optyczne ma sens no i polecenie wzmaka za pomocą kabli cyfrowych?będzie to lepiej grać? 1/ Tak, ma głęboki sens 2/ Tak, będzie lepiej grać. Dużo lepiej. DDC pomaga tym bardziej, im bardziej zasyfiony jest sygnał USB z komputera. Akurat, gdy laptop chodzi na baterii, to jakichś strasznych zakłóceń nie ma, ale... co dzieje się dalej z sygnałem USB? Mam na myśli to, co dzieje się w DAC-u. Otóż: układ odbierający sygnał USB ma do wykonania parę ważnych rzeczy: musi ostatecznie pozbawić sygnał zakłóceń z komputera (służy temu izolacja galwaniczna - czy Twój Topping ją ma?), musi być asynchroniczny (czyli "rządzić" transmisją - "zamawiać" i przyjmować dane na swoje życzenie a nie jak komputer wyśle. Chyba teraz wszystkie układy wejściowe USB w DAC są asynchroniczne i Twój Topping to ma. Musi także dokonać przetaktowania sygnału, korzystając z własnego zegara. Jakiej jakości zegar ma Twój Topping? Dobry DDC to przede wszystkim najwyższej jakości wejście USB, dużo lepsze niż w budżetowych przetwornikach D/A, zwykle z doskonałym zegarem. Wszystko to daje potężną różnicę w dźwięku, oczywiście na systemie, który tę różnicę pokaże. DDC ma też inne zalety, o czym szeroko piszę w mojej (jedynej w Polsce) recenzji Singxera SU-6. https://www.audiostereo.pl/topic/169369-singxer-su-6-czyli-wszystko-czego-nie-wiecie-o-ddc-ale-boicie-się-zapytać/ DDC to tak naprawdę esencja Digital Audio. Nigdy nie grałem muzyki z kompa bez DDC. 19 minut temu, mike8585 napisał: Dobry tzn jakiś jest USB b USB c Kabel USB nie ma żadnego znaczenia. Długo używałem jakiegoś chińskiego od drukarki, teraz mam firmowe (Audioquest i Audio-gd) bardziej jako audiofilską biżuterię niż z rzeczywistej potrzeby- różnicy w jakości dźwięku w porównaniu z gównianym od drukarki nie ma ŻADNEJ. Ważne aby kabel miał dobre ekranowanie - i pozamiatane. Może kosztować 15 złotych. Edytowano 3 godziny temu przez il Dottore Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Co ma sens w cenie 200-300 zł chodzi o konwenter usb na coaxial roślinki czy w takim budżecie jest sens? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 58 minut temu, mike8585 napisał: Co ma sens w cenie 200-300 zł chodzi o konwenter usb na coaxial roślinki czy w takim budżecie jest sens? Przepraszam, najwyraźniej nie zrozumiałem pytania. Oczywiście w takiej cenie to żadnego sensu nie widzę (chyba, że chodzi o zamianę siekierki na kijek) i Q21 ma rację - to nic nie da. Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Wiesz jak za wzmak dałem 907 nie kupię konwentera za 3 tys.ile musiałbym wydać by to miało sens? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 36 minut temu, mike8585 napisał: Wiesz jak za wzmak dałem 907 nie kupię konwentera za 3 tys.ile musiałbym wydać by to miało sens? Dokładnie. Zapomnij o sprawie i ciesz się muzyką. Sprzęt jest drugorzędny. Odpisz, cytując
Recommended Posts