Skocz do zawartości

Lampa i gramofon na wyjątkowe chwile - a co na co dzień? Spotyfi, KD - jakiś soundbar?

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
14 minut temu, Rega napisał:

Teraz uwierzysz?🤣

Roman, przecież wiesz, że nie o to mi chodzi. No, taki już ten fornir jest, jaki jest 🤔

I co zrobisz, nie wydając kupy kasy, no tyle ile się dało 👍

Inna sprawa, że ja akurat lubię orzech włoski i nie tylko kolumny mam szczęśliwie w tym fornirze, ale i podróbkę fotela też.

tannoy_kensington_gr_1583394097_b88ad4dd_progressive.jpg

IMG_20200624_155837103.jpg

Edytowano przez pairtick
Napisano
17 godzin temu, Therion napisał:

w torze mam 4 elementy - gramofon - SUT - pre - lampa.

Fajna ta lampka, mozna namiary?

4 godziny temu, tomek4446 napisał:

Lepiej znaleźć na allegro firmę która robi stojaki, nogi Loft i za ułamek ceny takiego "rogoza" zrobią.

Napisano
5 godzin temu, Jacch napisał:

Lepiej znaleźć na allegro firmę która robi stojaki, nogi Loft i za ułamek ceny takiego "rogoza" zrobią.

Masz rację. Nie lubię generalizować , ale szukając stolika widziałem sporo wyrobów firm o jakich piszesz. Diabeł tkwi w szczegółach , a w tym przypadku w jakości wykonania. Pierwsze to malowanie proszkowe stelażu. Mam porównanie , bo sprzedaje między innymi wyroby malowane proszkowo i powiem szczerze , że żaden się nie umywa do wykonania Rogoza. Druga sprawa to fornir , a przede wszystkim położenie lakieru. Bez zarzutu. I ostatnie , rozmawiałem przed zakupem stolika Rogoza z kilkoma firmami z Allegro , tanio przestawało się robić jak przedstawiałem projekt. Personalizacja kosztuje , jak firma nie specjalizuje się w danym konkretnym asortymencie to np. takie kolce pod blatami , stopki antywibracyjne pod stelażem zaczynają być kosztownym problemem. Warto więc sobie przekalkulować, czy ryzyko zamówienia z Allegro się opłaca.

Napisano
4 godziny temu, tomek4446 napisał:

Masz rację. Nie lubię generalizować , ale szukając stolika widziałem sporo wyrobów firm o jakich piszesz. Diabeł tkwi w szczegółach , a w tym przypadku w jakości wykonania. Pierwsze to malowanie proszkowe stelażu. Mam porównanie , bo sprzedaje między innymi wyroby malowane proszkowo i powiem szczerze , że żaden się nie umywa do wykonania Rogoza. Druga sprawa to fornir , a przede wszystkim położenie lakieru. Bez zarzutu. I ostatnie , rozmawiałem przed zakupem stolika Rogoza z kilkoma firmami z Allegro , tanio przestawało się robić jak przedstawiałem projekt. Personalizacja kosztuje , jak firma nie specjalizuje się w danym konkretnym asortymencie to np. takie kolce pod blatami , stopki antywibracyjne pod stelażem zaczynają być kosztownym problemem. Warto więc sobie przekalkulować, czy ryzyko zamówienia z Allegro się opłaca.

Ja raczej miałem na myśli, taką "samoróbę" gdzie zamawiam osobno dwa blaty, a osobno ramę.  Kolce pod blaty to fanaberia imho, finalnie nawet 50% ceny nie powinno wyjść.