Skocz do zawartości

Marantz pm12se + elac vela 407 jaki streamer?

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie o jakiegoś czasu posiadam zestaw Marantz pm12 se i kolumny elac Vela 407 .

Chciałbym dokupić do tego streamer który nie ograniczy za bardzo systemu a jednocześnie nie będzie kosztował mnóstwa monet.

Na chwilę obecną posiadam wiim pro. Dwa modele które wpadły mi w oko to

-bluesound node n130

-eversolo a6

Pytanie do Was czy wyżej wymienione streamery nadają się do tego systemu,czy  warto dokładać do eversolo i czy polecicie coś innego w podobnych pieniądzach.  Pozdrawiam 

Napisano

Hej :)

Jeśli zamierzasz korzystać ze wbudowanego DACa w Marantza, to różnica między EverSolo i Bluesoundem nie będzie spora moim zdaniem. W dobrej cenie mamy też kilka sztuk Silent Angela B2, którego moim zdaniem warto sprawdzić :) Jeśli chcesz podpiąć po analogu, to EverSolo zagra najbardziej detalicznie, Bluesound będzie cieplejszy, a Silent tak między nimi, ze spokojniejszym podejściem ;) 

Napisano
8 godzin temu, damiiw11 napisał:

zy  warto dokładać do eversolo i czy polecicie coś innego w podobnych pieniądzach

A jaki masz budżet na tą operację?

Bo ja kupiłem używanego Aurendera z zamontowanymi dyskami 6TB PONIŻEJ ceny nowego Eversolo DMP A6 Master Edition. :)

Eversolo, cóż... sonicznie to nie jest szczyt marzeń. Aurender natomiast...  Gra to tak, że sam sobie zazdroszczę. :D 

Ale ja mam zewnętrzny DAC a nawet DDC ;) więc przetwornik w streamerze jest mi zupełnie zbędny.  

Pytanie zatem brzmi - czy wolisz nową Pandę czy taniej używanego Mercedesa? 

Napisano
33 minuty temu, damiiw11 napisał:

Marantz ten nie posiada wbudowanego daca, to wzmacniacz analogowy

Mój błąd, modele w pamięci mi się pomieszały :D 

W takim razie reszta posta jest adekwatna i wspomniany CXN100 też jest warty odsłuchu :)