Gumowe Ucho Napisano Poniedziałek o 09:07 Napisano Poniedziałek o 09:07 Nie wiem czy to właściwe forum, w razie czego proszę o przeniesienie. Chodzi o brak atmosa w kinach komercyjnych (przynajmniej w Polsce, kojarzę że w USA mają Dolby Theater). Jestem chyba rozpaskudzony własnym KD bo raz że sam dźwięk mi nie podchodzi (strasznie jasny i zimny) to nie znalazłem sali która miałaby Dolby Atmos. Żeby była jasność mam jedynie 5.1.2 i to w salonie! Jest w Polsce jakiekolwiek kino ze wsparciem tego formatu? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Poniedziałek o 10:03 Napisano Poniedziałek o 10:03 (edytowany) 57 minut temu, Gumowe Ucho napisał: Jest w Polsce jakiekolwiek kino ze wsparciem tego formatu? Są przynajmniej dwa w Warszawie.... Multikino też ma sale gdzie puszczają Atmos. Edytowano Poniedziałek o 10:05 przez PanKlor Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Poniedziałek o 10:08 Autor Napisano Poniedziałek o 10:08 4 minuty temu, PanKlor napisał: Są przynajmniej dwa w Warszawie.... Multikino też ma sale gdzie puszczają Atmos. Musiało się coś niedawno zmienić. Jak na złość u mnie w mieście nie ma. Ale ten Helios Dream Cinema wygląda właśnie jak coś co dałoby ten efekt o który mi chodzi. Odpisz, cytując
lion Napisano Poniedziałek o 11:26 Napisano Poniedziałek o 11:26 Odnośnie helios dream (Poznań) to pod kątem dźwięku efektu wow nie doświadczyłem, ale jak mam wybór to właśnie taką salę wybieram jako pierwszą. Z tego co wiem inne kina w P-niu jeszcze nie wspierają tego formatu. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Poniedziałek o 11:46 Autor Napisano Poniedziałek o 11:46 W Krakowie z tego co widzę nie ma żadnego. Najbliższe w Katowicach:( Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano Poniedziałek o 19:01 Napisano Poniedziałek o 19:01 Helios w Warszawie w Blue City ma dużą salę z Atmos. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:41 Napisano Wtorek o 05:41 Ale to że sa jasne i zimne to Atmos w tym nie pomoże Ale tak jak miałem system w domu kinowy to tez grało to lepiej niż w kinie 17 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: W Krakowie z tego co widzę nie ma żadnego. Najbliższe w Katowicach:( No to sobie poczekamy Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Wtorek o 06:17 Autor Napisano Wtorek o 06:17 34 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Ale to że sa jasne i zimne to Atmos w tym nie pomoże Ale tak jak miałem system w domu kinowy to tez grało to lepiej niż w kinie Racja choć czytałem z magazynu AUDIO artykuł z 2013 o owym Atmosie w Blue City chyba i pisali jakie to wzmacniacze użyto i 4 subwoofery (ciekawe!) i pomyślałem że barwa też może być ciekawsza. Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kina w Polsce z Dolby Atmos, które warto sprawdzić: Cinema City, Galeria Północna (Warszawa) Helios, Sukcesja (Łódź) Cinema City Korona (Wrocław) Multikino, Galeria Katowicka (Katowice) Jeszcze zainteresuj się IMAX - dźwięk jest bardzo mocny, czysty, z dużym „uderzeniem”, ale nie ma tej samej precyzji obiektowej co Atmos. Atmos jest bardziej precyzyjny w „lokalizacji” źródła dźwięku, ale nie zawsze tak potężny i kinowy jak IMAX. Odpisz, cytując
Recommended Posts